Η ώρα είναι:
Ημερολόγιο
Σεπτέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Καιρός
3 Δεκεμβρίου 2022, 14:29
Συννεφιασμένος
ΔΝΔ
Συννεφιασμένος
15°C
3 m/s
πραγματική αίσθηση: 14°C
υγρασία: 62%
ταχύτητα ανέμου: 3 m/s ΔΝΔ
Υπεριώδης ακτινοβολία (UV): 1
ανατολή: 07:32
ηλιοβασίλεμα: 17:01
 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Archive for Σεπτέμβριος, 2022

“26η Σεπτεμβρίου- Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών”

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των ευρωπαϊκών γλωσσών.

Οι γλώσσες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να καλλιεργήσουμε και να αναδείξουμε.

Έτσι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η Ε’ και Στ’ τάξη γιόρτασαν την ημέρα αυτή με τους εκπαιδευτικούς της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας, οι οποίες παρουσίασαν στους μαθητές πληροφορίες, έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια και κουίζ μαζί τους και στο τέλος οι μαθητές έφτιαξαν τις δικές τους δημιουργίες οι οποίες τοποθετήθηκαν σε κεντρικό σημείο του σχολείου.

” Όταν η τέχνη ομορφαίνει το σχολείο”

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2022

Ξεκίνησε η σχολική χρονιά και αποφασίσαμε να γεμίσουμε με ζωγραφιές τους διαδρόμους του σχολείου μας, αλλά και τις τάξεις μας. Έτσι το σχολείο ομορφαίνει ακόμα περισσότερο και γεμίζει με χρώματα κι όμορφες ιδέες.

Στόχος του σχολείου μας είναι να δημιουργηθεί ένα ευχάριστο περιβάλλον, καθώς οι μαθητές μας περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους μέσα σ’ αυτό.

ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ COVID-19

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, 2022

Κατά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εφαρμόζονται τα παρακάτω μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19:

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Διαχείριση ύποπτων συμπτωμάτων
Εάν ένας/μία μαθητής/τρια εκδηλώσει συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με λοίμωξη COVID-19, εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

Εάν ο/η μαθητής/τρια βρίσκεται στο σχολείο, τότε:

  • Ενημερώνεται η οικογένεια για παραλαβή του/της μαθητή/τριας
  • Μέχρι την αποχώρησή του, ο/η μαθητή/τριας απομονώνεται

Ιατρική αξιολόγηση των συμπτωμάτων
Με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων γίνεται ιατρική αξιολόγηση.

Εάν η ιατρική αξιολόγηση αυτή οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις λοίμωξης COVID-19, τότε ο/η μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο όταν περάσουν τα συμπτώματα ή οποιοδήποτε άλλο, πέρα από COVID-19, πρόβλημα υγείας, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Εφόσον, σύμφωνα με την αξιολόγηση που έγινε σε συνεργασία με τους γονείς/κηδεμόνες, ο/η μαθητής/τρια χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 συστήνεται η διενέργεια εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου(PCR).

Εν αναμονή του αποτελέσματος, ο/η μαθητής/τρια παραμένει σε απομόνωση κατ’ οίκον, ενώ η σχολική μονάδα συνεχίζει τη λειτουργία της.

Στην περίπτωση θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ο γονέας/κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας ενημερώνει το σχολείο για το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ για COVID-19.

Ο/Η μαθητής/τρια που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου.

Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο/η μαθητής/τρια με επιβεβαιωμένο COVID-19 πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός).
Ως ημέρα 0 θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης.

Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19
Ο/Η μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο αφού περάσουν πέντε (5) ημέρες απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών.

Αν ο πυρετός επιμένει συστήνεται η παράταση της απομόνωσης στο σπίτι μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.

Για την επιστροφή στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται νέο εργαστηριακό διαγνωστικό  τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Σε περίπτωση, όμως, που, παρά τις συστάσεις, γίνει νέος εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος και είναι θετικός, τότε το γεγονός αυτό δεν αποτελεί λόγο μη επανόδου στο σχολείο.

Οι μαθητές/τριες όταν επιστρέφουν στο σχολείο υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα λήξης της απομόνωσης.

Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με αρνητικό εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο
Ο/Η μαθητής/τρια ή ο ενήλικος που χαρακτηρίσθηκε ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 και υποβλήθηκε σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με αρνητικό αποτέλεσμα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και την υποχώρηση/βελτίωση των συμπτωμάτων. Για την επάνοδο στο σχολείο δεν απαιτείται η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ή αρνητικού διαγνωστικού τεστ.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2022

Σήμερα Δευτέρα 12/9/2022 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός του σχολείου μας στον προαύλιο χώρο του.

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί ξανασυναντήθηκαν πάλι ,ύστερα από δύο μήνες ξεκούρασης και ανεμελιάς στο γνώριμο περιβάλλον τους και αντάλλαξαν ευχές και χαμόγελα.

Καλή σχολική χρονιά!!

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός του Σχολικού Έτους 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/9/2022 και ώρα 10.00 στην αυλή του σχολείου. Μέσα στο προαύλιο του σχολείου θα μπουν μόνο οι μαθητές. Οι γονείς θα παραμείνουν έξω από το σχολείο εκτός από έναν γονέα της Α΄ Τάξης. Οι μαθητές θα προσέλθουν με τσάντες και μετά τον Αγιασμό θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν στις 11.00 με ευθύνη των γονέων.

Από την Τρίτη θα εφαρμοστεί κανονικά το πρόγραμμα 8:15-13:15. Κανονικά θα λειτουργήσει το ολοήμερο 13:15-16:00.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου ΔΗΜ. ΣΧ. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ