Αγαπητοί γονείς, μαθητές και κηδεμόνες,

Σας γνωρίζουμε ότι από 1/6/2020 και ώρα 8.15 θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι του σχολείου, χωρίς πρωινή προσευχή και ανακοινώσεις στην αυλή, καθώς θα πραγματοποιούνται εντός των αιθουσών διδασκαλίας.

Ώρα προσέλευσης μαθητών 8.05 – 8.15 και ώρα αποχώρησης 13.15. Κανένας γονέας ή κηδεμόνας δεν θα εισέρχεται στο χώρο του σχολείου χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Διευθυντή του σχολείου.

Κάθε τμήμα του σχολείου διαμοιράζεται σε δύο μέρη.

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή προσέρχεται στο σχολείο η 1η ομάδα μαθητών, ενώ την Τρίτη και  Πέμπτη η 2η ομάδα μαθητών.

Τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή προσέρχεται  η  2η ομάδα μαθητών κάθε τμήματος , ενώ τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη η 1η ομάδα μαθητών.

Τις επόμενες εβδομάδες επαναλαμβάνεται το ίδιο πρόγραμμα προσέλευσης. Τα αδέρφια ταξινομούνται στην ίδια ομάδα.     

Καθημερινά στο σχολείο μας θα υπάρχει η καθαρίστρια η οποία κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος και δυο φορές ημερησίως θα απολυμαίνει σχολαστικά τον χώρο καθαρίζοντας τις επιφάνειες των πόμολων και των θρανίων  και θα φροντίζει να ανανεώνεται συχνά ο αέρας της κάθε τάξης.

Οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν  διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, ώστε οι μαθητές να απέχουν 1,5μ. Σε κάθε αίθουσα υπάρχουν απολυμαντικά, όπως και στις τουαλέτες και οι μαθητές των Α-Γ τάξεων θα έχουν διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων σε σχέση με τους μαθητές των Δ-Στ τάξεων. Οι μαθητές θα εισέρχονται στο σχολείο ένας-ένας  και με απόσταση 1,5 μ ο ένας από τον άλλο.  Κανένας μαθητής δεν θα τρέχει εντός του σχολικού διαδρόμου και δεν θα πλησιάζει το συμμαθητή του που κινείται στη άλλη πλευρά του διαδρόμου. Κανένας μαθητής δεν δανείζει μολύβι, στυλό κ.ά. σε συμμαθητή του. Προσέχουμε και καθαρίζουμε συχνά τα χέρια μας για να είμαστε ασφαλείς.

Όλοι οι μαθητές θα διατηρήσουν τα βιβλία τους για την επόμενη σχολική χρονιά και το πρόγραμμα  «Η τσάντα στο σχολείο» δεν εφαρμόζεται.

Σε περίπτωση που ο μαθητής δεν προσέλθει, ο κηδεμόνας του οφείλει να διαβιβάσει ηλεκτρονικά και ενυπόγραφα, ως συνημμένο έγγραφο στο σχολείο, Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, όπου θα δηλώνει το λόγο της μη προσέλευσης του μαθητή.
Mπορείτε να κατεβάσετε την Υπεύθυνη Δήλωση από τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://www.ypeythini-dilosi.eu/media/ypeythini-dilosi.pdf