Η σελίδα της Β τάξης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β΄ ΚΑΙ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στις 29/05/2018 η Β’ και η Γ’ τάξη του σχολείου μας ,επισκέφτηκαν το παιδικό μουσείο ,όπου εργάστηκαν στο πρόγραμμα “Πολλές χώρες, μια Ευρώπη”

DSC07646 DSC07645 DSC07643 DSC07642 DSC07641 DSC07628

Κοπή της Βασιλόπιτας.

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 οι μαθητές της Β τάξης έκοψαν την καθιερωμένη Βασιλόπιτα. Ο τυχερός της χρονιάς εκτός από το φλουρί τιμήθηκε και με δώρο από τον Σύλλογο Γονέων.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές της Β τάξης,  με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Γιαννακού, παρουσίασαν στο Δημοτικό Θέατρο των Νέων Μουδανιών θεατρική παράσταση σχετική με τη γιορτή των Χριστουγέννων με τίτλο “Ο Μανόλης και ο Καλοκάντζαρος σώζουν το καλικαντζαροχωριό”. Η παράσταση είχε εξαιρετική επιτυχία, ενθουσίασε όσους την παρακολούθησαν και ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση του Αη Βασίλη( κος Μαραγκός) που μοίρασε καραμέλες στους μικρούς μαθητές.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Δράσεις φιλανάγνωσίας

Στα πλαίσια εκπόνησης σχολικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας  στις 1 Απριλίου 2016 ,με την αφορμή του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου ,ημέρα γενεθλίων του ξακουστού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν , οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων Φλογητών ?Ν.Πλαγίων ,  της Β τάξης 3 ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Μουδανιών και Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Διονυσίου  ,συναντήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Φλογητών-Ν.Πλαγίων  με τη συγγραφέα κ.Μυλωνά Ζαφειρούλα ,Σχολική Σύμβουλο της 16ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, για να  παρουσιάσει το βιβλίο της «η νεράιδα των λουλουδιών και ο δράκος»

 1

Δουλεύοντας στο λαχανόκηπο του σχολείου μας…………….

DSC06143 DSC06149 DSC06150 DSC06151

Περιμένοντας τις Απόκριες….

DSC05133 DSC05134

Κόβοντας τη βασιλόπιτα την ημέρα των Τριών Ιεραρχών….

DSC05087

DSC05088

Τρώγοντας την καθιερωμένη φρουτοσαλάτα της Παρασκευής…..

DSC05051 DSC05052 DSC05053

Γνωρίζοντας τη σοκολάτα!

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές της  Β τάξης επισκεφτήκαμε τον πολυχώρο ?Μικροί ήρωες? στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουμε από κοντά την κυρία σοκολάτα!! Αφού πληροφορηθήκαμε για τον τρόπο που φτιάχνεται, ετοιμάσαμε πεντανόστιμα γλυκά με αυτήν και τα καταβροχθίσαμε!!!!!

2014-12-16 09.57.31 2014-12-16 09.57.41 2014-12-16 10.04.24

Επίσκεψη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής των Σερρών

Στις 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκδρομή των Β΄ και Ε΄δημοτικού στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στα πλαίσια του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής. Μας υποδέχτηκε η υπεύθυνη του σχετικού προγράμματος της Πρωτοβάθμιας Ν. Σερρών κ. Θεοδοσέλη. Σε πρώτο στάδιο έγινε ενημέρωση στους μαθητές με βίντεο και εικόνες για το πώς πρέπει να κυκλοφορούν στο δρόμο επισημαίνοντας λάθη και συμπεριφορές που επιβάλλεται να αποφεύγουν. Στη συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, οι τάξεις χωρίστηκαν σε 2 ομάδες όπου βιωματικά πλέον κινήθηκαν πεζοί, με ποδήλατα και με ηλεκτρικά αυτοκίνητα προκειμένου να συνειδητοποιήσουν τον σωστό τρόπο κυκλοφορίας στο δρόμο με σκοπό την διατήρηση της ασφάλειας τους και την αποφυγή ατυχημάτων.

DSC04072DSC04066DSC04056

Επίσκεψη στο Λιμενικό Σταθμό

Την Τετάρτη 2 Απριλίου οι μαθητές των Α, Β και Δ τάξεων μαζί με τους δασκάλους τους επισκέφθηκαν το Λιμενικό Σταθμό των Νέων Μουδανιών. Εκεί οι άνθρωποι του λιμενικού ενημέρωσαν τους μαθητές για το έργο της υπηρεσίας τους. Έπειτα οι μαθητές έθεσαν τις ερωτήσεις τους, ακολούθησε συζήτηση και στη συνέχεια όλοι μαζί επισκέφτηκαν το λιμάνι και το σκάφος του Λιμενικού Σταθμού. Ευχαριστούμε πολύ τον προϊστάμενο του Σταθμού κ. Λουκοβίτη καθώς και όλους τους υπαλλήλους για την εγκάρδια φιλοξενία.

           DSC03907

DSC03911

 Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο

 Στα πλαίσια του μαθήματος  της Γλώσσας  « Μες στο Μουσείο» οι μαθητές της Β τάξης επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο των Ν.Μουδανιών. Εκεί μας υποδέχτηκε η κ.Καρατζά ,μέλος του συλλόγου,και μας ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου. Γνωρίσαμε από κοντά  τα αντικείμενα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της περιοχής  στα σπίτια και στις εργασίες τους τα παλιά χρόνια. Κατόπιν επισκεφτήκαμε ένα προσφυγικό σπίτι  και γνωρίσαμε πώς ήταν οι χώροι του και πώς ζούσαν οι άνθρωποι μέσα σε αυτό. Μετά την επίσκεψη αυτή αντλήσαμε πληροφορίες και γνώσεις σχετικές   με την παράδοση του τόπου μας.

2021222324

Επίσκεψη στον πολιτιστικό σύλλογο των Νέων Μουδανιών “Ο φάρος’

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 οι μαθητές της Β τάξης επισκεφθήκαμε τον πολιτιστικό σύλλογο των Νέων Μουδανιών “Ο φάρος’. Μας υποδέχθηκαν οι υπεύθυνες του συλλόγου και μας ενημέρωσαν για την ιστορία του τόπου μας…

1

2

3

4

Περιήγηση στα Νέα Μουδανιά

Στα πλαίσια του προγράμματος της κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιούμε στο σχολείο μας, περιηγηθήκαμε σε  διάφορα σημεία της πόλης μας και ενημερωθήκαμε από τους δασκάλους μας για  το πώς πρέπει να μετακινούμαστε ως πεζοί με ασφάλεια. Κατόπιν επισημάναμε διάφορες κακοτεχνίες στο οδόστρωμα, την καταστροφή πολλών πινακίδων σήμανσης, την έλλειψη πεζοδρομίων ή την κατάληψή τους από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να περπατήσουμε στην άκρη του δρόμου αντιμετωπίζοντας κίνδυνο για την ασφάλειά μας. Στο τέλος αποφασίσαμε να ζητήσουμε από το Δήμο να κατασκευάσει μέσα στα Νέα Μουδανιά ποδηλατόδρομους και να συντηρήσει τις διαβάσεις των πεζών.

2021232425

 Κόβοντας τη βασιλόπιτα της τάξης μας

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 κόψαμε τη βασιλόπιτα της τάξης μας….

1234

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *