Σχολ. έτος 2011-12

Σύντομος απολογισμός του σχολικού έτους 2011-12

Αγαπητοί επισκέπτες της ιστοσελίδας μας

Η λήξη του σχολικού έτους μας δίνει την ευκαιρία να αναστοχαστούμε και να προχωρήσουμε σε έναν σύντομο απολογισμό του έργου μας κατά τη διάρκεια του. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας όταν έθεσε τους στόχους του έργου που θα επιτελούσε η σχολική μονάδα τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, έθεσε ως προταρχικό του καθήκον τη βελτίωση της ποιότητας του  παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου foxit. Η επιλογή του ύψιστου στόχου ήταν καίρια, επειδή η διδασκαλία και η ποιότητά της είναι η καρδιά κάθε εκπαιδευτικού οργανισμού. Ο στόχος αυτός ικανοποιήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού έγινε κατορθωτό μέσα από τις στοχευμένες δράσεις των εκπαιδευτικών, το σχολείο να λειτουργήσει ως εστία μόρφωσης για όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική ζωή. 

Πιο συγκεκριμένα  υλοποιήθηκαν: Α) Με τους μαθητές μας, πέρα από τα μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος και δέκα προγράμματα καινοτόμων δράσεων που πλούτισαν τις γνώσεις τους με βιωματικό τρόπο. Επίσης λειτούργησε  τμήμα ενίσχυσης της ελληνομάθειας για όσους μαθητές μας δεν έχουν ως μητρική γλώσσα την Ελληνική 다운로드. Η βοήθεια προς τους μαθητές αυτούς πρόκειται να συνεχιστεί από τις 18 μέχρι και τις 29 Ιουνίου, μέσα από τη λειτουργία του θερινού τμήματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας που θα λειτουργήσει στο σχολείο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Β) Για τους εκπαιδευτικούς, δυο επιμορφωτικά σεμινάρια σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ένα τρίτο σε συνεργασία με την “Πνοή” πρόκειται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Γ) Για τους γονείς, ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την “Πνοή” ένα πολυήμερο σεμινάριο συμβουλευτικής γονέων, ενώ ένα δεύτερο που υλοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και απεύθυνεται σε αλλοδαπούς γονείς  έχοντας ώς στόχο του την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου 다운로드.

Οι επιτυχημένες προσπάθειες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων του σχολείου,  μας γεμίζουν ικανοποίηση και ταυτόχρονα  προκαλούν όλους τους εμπλεκόμενους σε ένταση των προσπαθειών  τους για την καθημερινή βελτίωση  της λειτουργίας της σχολικής μονάδας. 

Ολοκληρώνοντας το σύντομο αυτόν απολογισμό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές για τους κόπους που κατέβαλλαν, τους εκπαιδευτικούς για το ζήλο και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν και τους γονείςτόσο για την άριστη συνεργασία που είχαμε μαζί τους, όσο και για το ότι πάντοτε τους είχαμε αρωγούς και συμπαραστάτες σε κάθε μας προσπάθεια.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Το κύλελο βόλεϊ κοριτσιών στο σχολείο μας

 Η ομάδα  βόλεϊ κοριτσιών του σχολείου μας κατέκτησε την πρώτη θέση στους αγώνες που διεξήχθησαν μεταξύ των ομάδων των τεσσάρων δημοτικών σχολείων των Νέων Μουδανιών 다운로드. Αξίζουν συγχαρητήρια  στο γυμναστή και στα κορίτσια μας, γιατί συνεχίζουν επάξια την αθλητική παράδοση του σχολείου.

 

Πρόγραμμα «Ετοιμάζομαι για το Γυμνάσιο»

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους μαθητές της Στ τάξης σε συνεργασία  με το ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου και στοχεύει στην ομαλή μετάβαση των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο 다운로드.

 

 

 

 

 Οι δραστηριότητες του προγράμματος έχουν βιωματικό χαρακτήρα και για το λόγο αυτόείναι πολύ ευχάριστες και ενδιαφέρουσες για τους μαθητές , όπως φαίνεται από την προθυμία με την οποία  τις υλοποιύν. Κάποιες από αυτές πραγματοποιύνται μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας και αρκετές απ? αυτές στην αυλή του σχολείου 다운로드. Το πρόγραμμα προβλέπει επίσκεψη των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους στο 2ο Γυμνάσιο Νέων Μουδανιώνώστε να γνωρίσουν το σχολείο στο οποίο θα φοιτούν από τη νέα σχολική χρονιά.

 

Παρουσίαση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής

 

Σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου του 2012 οι μαθητές των Δ και Ε τάξεων του σχολείου μας παρουσίασαν στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του σχολείου μας το πρόγραμμα της κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 다운로드. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε με σειρά από θεατρικά δρώμενα που είχαν σα στόχο τους να αναδείξουν τις τραγικές συνέπειες τησς παραβίασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

 

 
 
 Παρουσίαση προγράμματος φιλαναγνωσίας Οι μαθητές της Γτάξης παρουσίασαν στις 14 Ιουνίου το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που υλοποίησαν  με θέμα: Μαραθώνιος ανάγνωσης με τα βιβλία της΄Α 다운로드. Ζέη. Παρουσίαση προγράμματος αγωγής υγείας.Οι μικροί μαθητές παρουσίασαν στους συμμαθητές τους δείγματα από υγιεινές τροφές και τους πληροφόρησαν για τα πλεονεκτήματα της υγιεινής

διατροφής 다운로드.

 

   
   
   Η παρουσίση περλάμβανε βίντεο όπου η συγγραφέας αναφέρονταν στη ζωή και το έργο της, καθώς και δραματοποίηση αποσπασμάτων από τα βιβλία της που διάβασαν οιμαθητές μας.   

 

Την ίδια μέρα οι μαθητές της Β τάξης παρουσίασαν το πρόγραμμα υγεία και διατροφή 다운로드.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τραγούδια και αινίγματα που είχαν ως περιεχόμενο τα φρούτα ,τα λαχανικά καθώς και τις ευεργετικές τους επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *