Δραστηριότητες 2011-12

 Αποχαιρετιστήρια θεατρική παράσταση

Στις 14 Ιουνίου με την ευκαιρία της αποφοίτησής τους οι μαθητές τηα Στ τάξης ανέβασαν στο Δημοτικό Θέατρο των Νέων Μουδανιών θεατρική παράσταση με τίτλο: “Οι φίλοι μας οι μουζικάντες”. Το έργο βασίζονταν σε παραμύθι των αδερφών Γκριμ το οποίο όμως διασκευάστηκε σε μορφή μιούζικαλ. Η παράσταση είχε εξαιρετική επιτυχία και οι ερμηνίες των μαθητών απόσπασαν τα κολακευτικά σχόλεια των θεατών της παράστασης.

 

 

 

Αγώνες μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες αγοριών του 2ου, του 3ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών

Σήμερα Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, συναντήθηκαν στην αυλή του σχολείου μας  οι ομάδες μπάσκετ των αγοριών του 2ου του 3ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών. Στόχος της συνάντησης ήταν η αλληλογνωριμία των μαθητών των σχολείων της πόλης μας και η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος. Νικητής των αγώνων αναδείχθηκε η ομάδα των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου.


 

 

 

 

Επίσκεψη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Οι μαθητές των Δ και Ε τάξεων, στα πλαίσια του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιούν, επισκέφθηκαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής των Νέων Μουδανιών και ενημερώθηκαν από την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία για τη σημασία των σημάτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

 Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στις 6 Ιουνίου οι μαθητές της Α τάξης ετοίμασαν θεατρικό με στόχο να τονίσουν τη μεγάλη ανάγκη να διατηρήσουμε τις θάλασσες του πλανήτη καθαρές. Το θεατρικό παρουσιάστηκε στους μαθητές , τους δασκάλους και τους γονείς του σχολείου. Στη συνέχεια οι μαθητές της Δ τάξης παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο στην αγγλική γώσσα με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

 

     

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

Οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν με εξαιρετική επιτυχία από τις 11 μέχρι και τις 13 του Μάητριήμερη εκπαιδευτική  επίσκεψη στην Αθήνα. Κατά τη διάρκειά της επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη, το θωρηκτό “Γ. Αβέρωφ”, το πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος, τη Βουλήτων Ελλήνων, το μνημείο του “Άγνωστου Στρατιώτη” , παρακουλούθησαν τρισδιάστατη προβολήσχετική με την αρχαία αγορά της Αθήνας στον “Ελληνικό κόσμο”  και περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ήταν μια εκδρομή η οποία θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς…


Η πυροσβεστική στο σχολείο μας

Τη Δευτέρα 14 του Μάη επισκέφθηκε το σχολείο μας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι πυροσβέστες ενημέρωσαν τους μαθητές, τόσο για τις αρμοδιότητες της πυροσβεστικής, όσο και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους από κάποια πιθανή πυρκαγιά. Στο τέλος οι μαθητές φόρεσαν τον εξοπλισμό των πυροσβεστών και έριξαν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού οχήματος. Κάποιοι από αυτούς εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ, ώστε εκδήλωσαν την επιθυμία όταν μεγαλώσουν να γίνουν πυροσβέστες….

 
  Μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων του ΠόντουΤην Τετάρτη 23 του Μάη, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, έγινε στους μαθητές της Στ τάξης από το διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών κ. Μαυρόπουλο εκτενής παρουσίαση του ιστορικού της γενοκτονίας ττων Ελλήνων του Πόντου.Εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Στ τάξης στον Όλυμπο Εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε το σχολείο μας την Πέμπτη, 24/05/2012. Μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι, φτάσαμε λίγο πάνω από το Λιτόχωρο όπου και μας άφησε το λεωφορείο.  Ο καιρός μας  επέτρεψε να κατεβούμε στο φαράγγι του Ενιπέα και να πεζοπορήσουμε  ένα μέρος του ευρωπαϊκού μονοπατιού E4 . Η συνολική διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν διάρκειας περίπου 2  ωρών. Στην αρχή επισκεφτήκαμε  το Αγίασμα του Αγίου Διονυσίου, στη συνέχεια σταματήσαμε για φαγητό και ξεκούραση δίπλα στο ποτάμι και καταλήξαμε στον τελικό προορισμό μας που ήταν τα Πριόνια.  Οι πολύμορφοι γεωλογικοί σχηματισμοί, οι λιμνούλες με τα κρυστάλλινα νερά και οι κάθετες ορθοπλαγιές που συναντήσαμε, πρόσδιδαν στο τοπίο σπάνια ομορφιά και μας αντάμειψαν με τον καλύτερο τρόπο.Το σχολείο μας συμμετείχε σ? αυτήν την εκδρομή με την πεποίθηση ότι η  μάθηση πρέπει να εκτείνεται και πέρα από τα βιβλία και τις αίθουσες διδασκαλίας.  Είναι πολύ σημαντικό να περιλαμβάνει την επαφή με τη φύση και τη δυνατότητα εκτίμησης της φυσικής ομορφιάς, την καλή φυσική κατάσταση καθώς και την ενίσχυση της επιμονής, της υπομονής και της ψυχικής αντοχής για την επίτευξη δύσκολων στόχων.

Επίσκεψη των μαθητών της Β τάξης σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής

Οι μαθητές της Β τάξης επισκέφθηκαν  εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος “Υγεία και διατροφή”

Καθαρισμός της ακτής των Νέων Μουδανιών

Την Τετάρτη 30 του Μάη του 2012 οι μαθητές της Β τάξης του σχολείου καθάρισαν ένα μέρος της παραλίας των Ν. Μουδανιών. Με τη δράση τους αυτή θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα στους κατοίκους των Μουδανιών ότι η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας…..

  

 


 

   
   

 

   
   

  

   
   
    

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *