ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων συμμετείχαν στο Εργαστήριο “Ο ήχος της πέτρας” του Προγράμματος “Κι αν ήσουν εσύ;” του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες υλοποιήθηκε από τη θεατροπαιδαγωγό και σκηνοθέτη κα Ιωάννα Λιούτσια.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης , στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων , ασχολήθηκαν με τα συναισθήματα. Μίλησαν για αυτά, έγραψαν δικό τους τραγούδι και ετοίμασαν εξαιρετικές ζωγραφιές.

Χθες, Τετάρτη 23/02/2022, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πολυγύρου επισκέφτηκε το σχολείο μας για να μιλήσει στους μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ΄ τάξεων για τις φυσικές καταστροφές, τις πυρκαγιές καθώς και τους τρόπους πυρασφάλειας. Οι μαθητές στη συνέχεια παρακολούθησαν μια παρουσίαση και έθεσαν τις ερωτήσεις τους, τις οποίες με χαρά απάντησαν οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι μαθητές της Δ’ τάξης στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων φύτεψαν δεντράκια στην αυλή του σχολείου.

Οι μαθητές της Α’ τάξης μαθαίνουν βιωματικά να φροντίζουν και να σέβονται το περιβάλλον. Ανακύκλωσαν παλιές μπαταρίες στον Κάδο ΑΦΗΣ και ξεκίνησαν ένα πείραμα, θάβοντας πλαστικό, χαρτί και φλούδες φρούτων στην αυλή του σχολείου. Σε δύο μήνες θα ανακαλύψουν ποιο από αυτά τα υλικά διαλύεται και ποιο όχι…

Στα πλαίσια του προγράμματος ”Γνωρίζοντας την κατοικία του χθες , σχεδιάζω την κατοικία του σήμερα”, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου ζωγράφισαν τρόπους για την εξοικονόμηση ενέργειας και τόνισαν την αναγκαιότητα της εκμετάλλευσης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας στον σχεδιασμό των κτιρίων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα επιβάλλουν την επιστροφή του ανθρώπου σε οικολογικές – βιοκλιματικές αρχές δόμησης.

Στα πλαίσια του Προγράμματος “Διαμορφώνοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα φύλα” των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές της Στ’ τάξης καλλιεργώντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες, συστήνονται στην ομάδα, μιλούν για τον εαυτό τους, για τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους στο παιχνίδι γνωριμίας με την ομάδα.

Στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, η Δ’ τάξη του σχολείου μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την Τρίτη 16/11/2021 τον έμπειρο Διατροφολόγο κ. Κονταξή Γιώργο. Οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση με έντονο ενδιαφέρον κι έπειτα έθεσαν τα ερωτήματά τους στον κ. Κονταξή.