Το σχολείο

Φωτογραφία από την τελετή των εγκαινίων του διδακτηρίου του 3ου Δημοτικού Σχ. Νέων Μουδανιών

 

Σύντομο ιστορικό του σχολείου μας 

Το σχολείο μας ιδρύθηκε στις 9 του Μάη του 1995 από τη διαίρεση του 1ου δωδεκαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών σε 1ο εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών και σε 3ο εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών.

Τα δυο σχολεία συστεγάστηκαν  για οχτώ χρόνια περίπου και στις τις 21 Δεκεμβρίου του2003   το 3ο Δημοτικό Σχολείο εγκαταστάθηκε οριστικά   στο δικό του διδακτήριο.

 Σχέδιο εκκένωσης του σχολείου σε περίπτωση σεισμού

Σεισμός

 Κανονισμός λειτουργίας του σχολείου.

 

Αγαπητοί γονείςΤο σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν , χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν και δυσκολίες. Οι κανόνες έχουν σκοπό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία και το σχολείο να λειτουργεί ως μια κοινότητα αγωγής. Κοινός στόχος όλων των μετεχόντων στη σχολική κοινότητα είναι όχι μόνο η πρόοδος των μαθητών, αλλά και η υιοθέτηση σημαντικών αξιών, όπως η συνεργασία κι η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αποδοχή της ιδιαιτερότητας του «άλλου», η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός όλων σε κοινούς συμφωνημένους κανόνες, η περιβαλλοντική συνείδηση κ.λ.π 다운로드. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας σε ειδική συνεδρίαση  θέσπισε μια σειρά από κανόνες,  που είναι υποχρεωτικοί για όλους τους εμπλεκόμενους στη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Η φοίτηση των μαθητών

Το Σχολείο αποτελεί το φυσικό χώρο αγωγής και μάθησης, γιατί ακριβώς εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις συγκεκριμένης και οργανωμένης προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων της αγωγής. Γι? αυτό πρέπει η συμμετοχή των μαθητών να είναι τακτική, ενεργός και συστηματική. Η ελλιπής  φοίτηση των μαθητών και μάλιστα χωρίς σοβαρό λόγο, υπονομεύει το σχολικό έργο και δυσχεραίνει την πρόοδό τους.

 • Η φοίτηση των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία , είναι υποχρεωτική.
 • Οι μαθητές τηρούν το ωράριο του καθημερινού προγράμματος- ιδίως τηρούν την ώρα έναρξης των μαθημάτων και κάθε άλλης σχολικής εκδήλωσης (πρωινή προσευχή, εορταστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εξορμήσεις, εκδρομές κ. ά).
 • Η απουσία από τα μαθήματα δικαιολογείται μόνον όταν συντρέχει σοβαρός λόγος (ασθένεια, έκτακτα οικογενειακά γεγονότα κ. ά).
 • Σε περίπτωση ασθενείας κατά την επάνοδο του μαθητή στο Σχολείο, μετά την απουσία δύο (2) ημερών χρειάζεται ιατρική βεβαίωση 다운로드.
 • Σε περίπτωση που κάποιος γονέας χρειαστεί, για ειδικό λόγο, να πάρει το παιδί του πριν τη λήξη των μαθημάτων, χρειάζεται να ενημερώσει εγκαίρως- την ίδια ημέρα- το δάσκαλο της τάξης.
 • Σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας μαθητή από τα μαθήματα, θα γίνεται σύσταση στους γονείς του από το Διευθυντή του σχολείου. Εάν η απαράδεκτη συμπεριφορά συνεχίζεται και μετά τις σχετικές συστάσεις, θα ενημερώνεται η Αστυνομία για την εφαρμογή του νόμου.

Προσέλευση των μαθητών στο σχολείο.

 • Η προσέλευση των μαθητών το πρωί γίνεται από τις 7:55 ως τις 8:10 από την είσοδο του σχολείου. Στη συνέχεια η είσοδος του σχολείου κλείνει για λόγους ασφαλείας.
 • Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής καθυστερήσει δικαιολογημένα έρχεται στο σχολείο συνοδευόμενος από τον κηδεμόνα του κατά τη διάρκεια του 1ου διαλείμματος (9:40 hp deskjet 1510 드라이버? 10:00) και όχι στη διάρκεια του 1ου διδακτικού δίωρου.
 • Οι ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά τους το πρωί, αφού βεβαιωθούν ότι εισήλθαν στο προαύλιο, αποχωρούν αμέσως μόλις χτυπήσει το κουδούνι της έναρξης των μαθημάτων.
 • Οι μαθητές που προσέρχονται το πρωί στο σχολείο, αφήνουν τις τσάντες τους στο προαύλιο και περιμένουν την έναρξη της πρωινής προσευχής. Όταν βρέχει ή κάνει πολύ κρύο εισέρχονται στο διάδρομο του σχολείου, όχι όμως και στις αίθουσες διδασκαλίας, περιμένοντας την έναρξη της προσευχής.
 • Παίρνουν μέρος στην πρωινή προσευχή από κοινού , με όλο το σχολείο στην είσοδο του διδακτήριου. Αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι μαθητές έχουν δικαίωμα να μη μετέχουν στην πρωινή προσευχή, οφείλουν όμως να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου όσο αυτή διαρκεί και να σέβονται την ιερότητα της στιγμής.

Παραμονή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων

 • Οι μαθητές συμμετέχουν στο μάθημα, χωρίς να  ενοχλούν τους συμμαθητές τους ή τους εκπαιδευτικούς.. Ο σεβασμός προς τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές πρέπει να χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά κάθε μαθητή 다운로드.
 • Ο κάθε μαθητής χρησιμοποιεί τα προσωπικά του αντικείμενα. Δεν επιτρέπεται η χρήση αντικειμένων που ανήκουν σε άλλους χωρίς την έγκρισή τους.
 • Οι μαθητές φροντίζουν την καθαριότητα της τάξης τους πετώντας τα χαρτιά και τα σκουπίδια στον κάδο καθαριότητας. Δεν μουτζουρώνουν τα θρανία και δεν λερώνουν με κανέναν τρόπο τους τοίχους του σχολείου.
 • Δεν τρώνε μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και δεν τρέχουν, ούτε παίζουν μέσα σε αυτές.
 • Δεν επιτρέπεται  οι μαθητές να βγαίνουν έξω από την αίθουσα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων παρά μόνο για λόγους σωματικής ανάγκης ή άλλης έκτακτης περίπτωσης και πάντα μετά από σχετική άδεια του αρμόδιου εκπαιδευτικού.
 • Φροντίζουν για την υγιεινή στις τουαλέτες τραβώντας το καζανάκι, αποφεύγοντας να πετούν χαρτιά στις λεκάνες και πλένοντας πάντα τα χέρια τους με σαπούνι στο νιπτήρα Ansys fluent download.

Συμπεριφορά κατά την ώρα του διαλείμματος

 • Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο, στο χώρο που έχει καθοριστεί για κάθε τάξη. Δεν επιτρέπεται η παραμονή τους στις αίθουσες ή στους διαδρόμους. Σε περίπτωση κακοκαιρίας ορίζεται από τους δασκάλους ο χώρος παραμονής των μαθητών. Κανένας και για κανένα λόγο δε μένει μέσα στην αίθουσα μόνος του.
 • Το διάλειμμα είναι χρόνος παιχνιδιού κι ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων, αλλά και χρόνος ικανοποίησης σωματικών αναγκών. Οι μαθητές παίζουν χωρίς να τσακώνονται, επιλύουν ειρηνικά τις διαφορές τους, χωρίς να χρησιμοποιούν απρεπείς εκφράσεις και για οποιοδήποτε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και αδυνατούν να επιλύσουν απευθύνονται στον εφημερεύοντα δάσκαλο που βρίσκεται στο προαύλιο. Κάθε περίπτωση παραβατικότητας ή διαταραχής στη συμπεριφορά των μαθητών είναι παιδαγωγικό πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης. Οι δάσκαλοι παρατηρούν τους μαθητές, εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από τους νόμους και ενημερώνουν το Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος κατά την κρίση του συνεργάζεται με το Σχολικό Σύμβουλο και την οικογένεια του μαθητή που εμφανίζει παραβατική συμπεριφορά για την παιδαγωγική αντιμετώπιση του προβλήματος.
 • Μόλις χτυπήσει το κουδούνι για μάθημα προσέρχονται γρήγορα στην αίθουσα χωρίς να τρέχουν ή να σπρώχνονται( ή παραμένουν σε γραμμές στο προαύλιο σε περίπτωση που έχουν Γυμναστική) 다운로드. Έχουν ήδη τελειώσει το φαγητό τους κι έχουν τακτοποιήσει τις ανάγκες τους. Επειδή στο σχολείο δε λειτουργεί κυλικείο θα πρέπει οι μαθητές να φροντίζουν να φέρνουν φαγητό από το σπίτι τους. Σε καμιά περίπτωση μετά την πρωινή προσευχή δε θα επιτραπεί έξοδος του μαθητή από το σχολείο για την προμήθεια φαγητού.

Αποχώρηση από το σχολείο

 • Οι μαθητές δε φεύγουν σε καμιά περίπτωση πριν από τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αποχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια) γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα και φυσικά αφού ενημερωθεί ο δάσκαλος της τάξης ή ο Διευθυντής.
 • Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς- κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου pem download.
 • Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αποχώρησή τους δεν φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι αν ο κηδεμόνας τους κάποια μέρα καθυστερήσει.
 • Η αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο γίνεται ως εξής: Α, Β τάξεις: 12:25 μ,μ.

Υπόλοιπες τάξεις: 6/ωρο: 13:15,   7/ωρο: 14:00 Η αποχώρηση των μαθητών από το Ολοήμερο γίνεται κατά τις ώρες που έχουν δηλώσει οι γονείς.

 • Οι ενήλικες που συνοδεύουν τους μαθητές κατά την αποχώρησή τους, τους περιμένουν έξω από την είσοδο της αυλής του σχολείου και προσέρχονται έγκαιρα για την παραλαβή τους.  Κάθε καθυστέρηση δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών που ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους, αλλά και για όσους συνεχίζουν το μάθημα.

Επισκέψεις-γιορτές

Αποτελούν μέρος της σχολικής ζωής και βοηθούν στην αποτελεσματική πραγματοποίηση του σχολικού έργου, γι αυτό οι μαθητές απουσιάζουν από αυτές μόνο αν έχουν σοβαρό λόγο. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας μαθητή από σχολική γιορτή, θα πρέπει την επομένη ο κηδεμόνας του μαθητή να εξηγήσει τους λόγους της απουσίας στο Διευθυντή του σχολείου. Η συμπεριφορά των μαθητών και οι υποχρεώσεις τους είναι κατά τη διάρκειά της ίδιες με αυτές του κανονικού σχολικού προγράμματος 다운로드. Σε περίπτωση επίσκεψης τηρείται το σχολικό ωράριο.  Σε περίπτωση γιορτής το ωράριο διαμορφώνεται ανάλογα.

Γονείς-κηδεμόνες

 • Οι κηδεμόνες μπορούν και πρέπει  να ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδο και συμπεριφορά του παιδιού τους από το δάσκαλο της τάξης στις ώρες και ημέρες που θα οριστούν από αυτόν. Σε έκτακτες περιπτώσεις ή όταν υπάρχουν προβλήματα προς επίλυση μπορούν να επισκέπτονται το σχολείο στις ώρες των διαλειμμάτων ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Διευθυντή του σχολείου.
 • Οι γονείς και το κοινό εισέρχονται στο Σχολείο μόνο στο γραφείο του Διευθυντή που είναι και ο χώρος υποδοχής τους.
 • Οι γονείς εν ώρα μαθημάτων μπορούν για σοβαρούς λόγους να επικοινωνούν με τα παιδιά τους μετά από άδεια του Διευθυντή.
 • Διαβάζουν προσεκτικά τις ανακοινώσεις του σχολείου που μεταφέρουν οι μαθητές κι ενημερώνονται για θέματα λειτουργίας του σχολείου.
 • Παραλαμβάνουν το παιδί τους με τη λήξη των μαθημάτων από την έξοδο  και όχι μέσα από το κτίριο ή την αυλή του σχολείου 퇴직증명서 다운로드.
 • Οφείλουν να γνωστοποιούν στο δάσκαλο της τάξης και στο Διευθυντή του σχολείου κάθε ιδιαιτερότητα που αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία του μαθητή.
 • Κανένας ενήλικας δεν έχει το δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στο χώρο του σχολείου. Για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει ενημερώνει το δάσκαλο της τάξης ή το Διευθυντή ώστε να διευθετηθεί το θέμα.
 • Γενικότερα κανένας γονέας ή τρίτος δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου χωρίς να έχει πάρει άδεια.
 • Σε περίπτωση που κάποιος από τους γονείς του μαθητή δεν έχει την κηδεμονία του πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το σχολείο.
 • Σε περίπτωση απουσίας μαθητή οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνουν έγκαιρα το σχολείο.

Γενικά

 • Το ντύσιμο των μαθητών πρέπει να είναι κόσμιο ανάλογο με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες 리눅스 apm.
 • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια και αντικείμενα πολύτιμα ή επικίνδυνα.
 • Η χρήση και κατοχή κινητών τηλεφώνων, με βάση τη σχετική νομοθεσία σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται για τους μαθητές.
 • Οι μαθητές οφείλουν να σέβονται  και να προστατεύουν το διδακτήριο και τη σχολική περιουσία. Οποιαδήποτε φθορά προκαλείται, είτε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων είτε κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η αποκατάστασή της θα βαρύνει οικονομικά την οικογένεια του μαθητή που προκάλεσε τη φθορά.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *