Β’ Τάξη

Οι μαθητές/τριες των Β’ και Γ’ τάξεων επισκέφτηκαν όλες τις τάξεις του σχολείου και τους παρουσίασαν τα τραγούδια που ετοίμασαν λόγω της ημέρας του περιβάλλοντος που ήταν την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Οι μαθητές/τριες των Β’ και Γ’ τάξεων επισκέφτηκαν το Μουσείο Αλιευτικών σκαφών και εργαλείων στα Ν. Μουδανιά.

Η συλλογή του περιλαμβάνει αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μας. Πρόκειται για εργαλεία αλιείας, όπως παραγάδια, καμάκια, αγκίστρια, εξοπλισμό καταδύσεων. Οι συλλογές του εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες δωρεές αντικειμένων, ενώ φιλοξενεί και ένα ομοίωμα της παραδοσιακής αλιευτικής βάρκας “Μπουγιαντές”.

Επίσης, υπάρχουν: μακέτες απεικόνισης τρόπων αλιείας, εργαλεία ναυσιπλοΐας, μία μοναδική συλλογή ελληνικών οστράκων με διαθέσιμες πληροφορίες για τον θαλάσσιο πλούτο, πλήρης εξοπλισμός κατάδυσης και προβολές βίντεο για τους Σφουγγαράδες της Καλύμνου και για την Αλιεία του γαύρου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Βυθού.

Οι μαθητές/τριες των Β’ και Γ’ τάξεων επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο των Ν. Μουδανιών.

Στο Λαογραφικό Μουσείο εκτίθενται οικιακά σκεύη, αγροτικά εργαλεία, φορεσιές, φωτογραφίες κ.λπ. από τη Βιθυνία της Μικράς Ασίας, το γενέθλιο τόπο των προσφύγων της περιοχής.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση αποκτώντας παράλληλα νέες γνώσεις για τον τόπο τους.

Οι Α’ και Β’ τάξεις πραγματοποίησαν την εκδρομή τους στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο ”Αμαλία” και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ”Ο ραφτάκος των λέξεων” από την ομάδα ”Μικρός Βορράς”.

Ο αγαπημένος Ράφτης στήνει το ραφείο του και περιμένει μικρούς και μεγάλους για να φτιάξει τα πιο όμορφα και μοναδικά ρούχα με… λέξεις!

Οι ηθοποιοί γίνονται ένα με τα παιδιά. Συστήνουν μουσικά όργανα, μαγεύουν με την αφήγησή τους και μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι χαρίζουν στους μικρούς θεατές μία παράσταση εμπειρία.

Φρέσκο, τρυφερό, συγκινητικό… ένα έργο που κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στην ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. Για την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με μεράκι και αγάπη.

Οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας μπήκαν στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων δημιουργώντας χριστουγεννιάτικες κατασκευές και μαζί με τους μαθητές της Α’ τάξης είπαν τα κάλαντα γύρω από το δέντρο του σχολείου μας.

Επίσης, οι μαθητές της Β’ τάξης έπαιξαν θέατρο σκιών με χριστουγεννιάτικο έργο και φιγούρες του Καραγκιόζη και της παρέας του.

Οι μαθητές της Β’ τάξης έπαιξαν στην αυλή του σχολείου παιχνίδια με αριθμούς στο μάθημα των Αγγλικών. Έτσι, εξασκήθηκαν στο νέο λεξιλόγιο με δημιουργικό και παιγνιώδη τρόπο.