ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 10:30 π.μ πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές/τριες του σχολείου καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πρόληψη και εξάπλωση του κορωνοιού, προσήλθαν στην αυλή του σχολείου όπου και έγινε ο αγιασμός.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω εκλογών για την ανάδειξη του Δ.Σ. του συλλόγου δασκάλων Χαλκιδικής «Αριστοτέλης».

Η διεύθυνση του σχολείου

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, θα εορταστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες στις 8:15 π. μ. και θα αποχωρήσουν από αυτό στις 10:00 π. μ.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Την Τετάρτη 7- 11- 2018 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω εκλογών αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας Εκπαίδευσης.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ

αΠιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.

βΕπίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γΤο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή , σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

δΑποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ,

Συνιστάται, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, όπως ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας (άρ. 5, ΠΔ 79/2017)

(ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017).

ε. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό,

Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2018) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή.

Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

Λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017), οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως και 18 Μαΐου 2018. Για τις εκπρόθεσμες εγγραφές ή την καθυστέρηση εγγραφής ισχύουν όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017).

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε, με χαρά, ότι το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων ολοκλήρωσε το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου με την αγορά 2 Η/Υ. Το εργαστήριό μας διαθέτει αυτή τη στιγμή 13 θέσεις εργασίας και πρόκειται να αναβαθμιστεί κατά τη διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους με καινούριο εξοπλισμό, επειδή φροντίσαμε να εντάξουμε το σχολείο μας σε ανάλογο εξοπλιστικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας. Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την παραχώρηση αντί συμβολικού τιμήματος ξυλοκατασκευών ( 1κιόσκι, 1 τραπεζόπαγκο, 2 παγκάκια, 4 κάδους απορριμμάτων) από το Κρατικό Εργαστήριο Ξύλου Καλαμπάκας. Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την κα Γιούλα Θεριού, επειδή σχεδίασε αφιλοκερδώς το τοπογραφικό διάγραμμα του σχολείου και της σχολικής αυλής που ζητούσε ως απαραίτητο δικαιολογητικό ο χορηγός-φορέας.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου ορίστηκαν ως εξής:

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

 • 8:30 π. μ. Προσέλευση των μαθητών στο σχολείο χωρίς τσάντες
 • 8:45 π. μ. Έναρξη της σχολικής εορτής της 25ης Μαρτίου στον χώρο του σχολείου. Την εορτή θα παρουσιάσουν οι μαθητές της Ε τάξης  με την καθοδήγηση της Κρεμμύδα Αγορίτσας και Σκόδρα Σουλτάνας.
 • 10:30 π. μ. Αποχώρηση των μαθητών
 • 11:45 π. μ. Κατάθεση στεφανιού από τους μαθητές της Στ τάξης στο Ηρώο των Νέων Μουδανιών. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τους: Χατζηπαπά Σταμάτη και Μαυρογιάννη Σίμο.

Την ημέρα αυτήν οι μαθητές του Ολοήμερου προγράμματος θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

 • 9:00 π. μ. Προσέλευση των σημαιοφόρων και των παραστατών στο σχολείο. Οι μαθητές θα μεταβούν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου συνοδευόμενοι από τον Μαραγκό Αθανάσιο και τον Μαυρογιάννη Σίμο.
 • 10:00 π. μ. Προσέλευση των μαθητών που συμμετέχουν στα τμήματα της παρέλασης στο σχολείο. Οι μαθητές θα μεταβούν στον χώρο της παρέλασης συνοδευόμενοι από τον Χατζηπαπά Σταμάτη.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Την Τρίτη  14 Μαρτίου 2017 στις 13:15 θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου του Β τριμήνου του σχολικού έτους 2016- 17. Οι γονείς των μαθητών των  Α,  Β τάξεων θα ενημερωθούν για την φοίτηση των παιδιών τους από τις δασκάλες των αντίστοιχων τάξεων.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

 

Ενημερωτικό σημείωμα

 

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Νέας Προποντίδας στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης θα εγκαινιάσει το Σάββατο  10  Δεκεμβρίου 2016   το κοινωνικό παντοπωλείο και μας θέλει αρωγούς στο έργο του στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Παρακαλείσθε όπως φέρετε τρόφιμα (ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ, τρόφιμα μακράς διαρκείας  κ.λ.π) στο σχολείο από την Παρασκευή 02.12.16 έως και την Τρίτη 06.12.16 γιατί την Πέμπτη 08.12.16 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση συγκέντρωσης τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο όπου θα συμμετέχει και η Σχολική μας Μονάδα. Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση σας!

Σας ευχαριστούμε!

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2016-17 θα λειτουργήσει στο σχολείο  φροντιστηριακό τμήμα Αγγλικών για τους μαθητές μας. Τα μαθήματα θα παρέχονται δωρεάν κάθε Παρασκευή από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα. Παρακαλούμε όσοι από εσάς ενδιαφέρονται να παρακολουθήσει το/ τα παιδί/ά τους τα μαθήματα να ενημερώσουν το σχολείο μέχρι την Πέμπτη 01/12/2016.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016, σύμφωνα με την με αριθμό Φ1/193634/ΓΔ4/14/11/2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, θα εορταστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες στις 9:00 π. μ. και θα αποχωρήσουν από αυτό στις 10:15 π. μ.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Αύριο Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 9:30 π. μ. θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες στις 9:00 π. μ. και θα αποχωρήσουν στις 10:30 π.μ.  Το Ολοήμερο την ημέρα αυτή δε θα λειτουργήσει.

Ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες στη συνέχεια θα μεταβούν στο Ηρώο της πόλης, όπου στις 11:45 π.μ  θα γίνει η κατάθεση στεφάνων. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φορούν την ενδυμασία της παρέλασης.

Μεθαύριο Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:00 π. μ. για να μεταβούν με συνοδεία εκπαιδευτικού στην εκκλησία. Οι υπόλοιποι μαθητές που θα συμμετάσχουν στα τμήματα παρέλασης , θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10:00 π. μ. για να μεταβούν με συνοδεία εκπαιδευτικού στον τόπο διεξαγωγής της. Για την όσο το δυνατόν αρτιότερη εμφάνιση του σχολείου, θα πρέπει απαραίτητα όλοι οι μαθητές να φορούν την καθορισμένη ενδυμασία παρέλασης.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Με χαρά σας πληροφορούμε, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πρόσφερε στη σχολική μας μονάδα τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι υπολογιστές θα τοποθετηθούν στην αίθουσα του 2ου τμήματος της Ε τάξης και θα αποτελέσουν τον πυρήνα του εργαστηρίου πληροφορικής του σχολείου μας. Η δημιουργία του παραπάνω εργαστηρίου κρίνεται απαραίτητη για τη διεξαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής, το οποίο από το τρέχον σχολικό έτος εντάχθηκε στο Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα όλων των τάξεων του σχολείου μας. Επειδή η  καρδιά της λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας είναι η διδασκαλία, η σχολική μας κοινότητα στοχεύει στην αύξηση του αριθμού των υπολογιστών του εργαστηρίου πληροφορικής μέχρι να φτάσουμε την ικανοποιητική αναλογία των δυο μαθητών ανά υπολογιστή.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων για την προσφορά τους στη σχολική μας μονάδα και για το άριστο πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας καθ? όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σύμφωνα με την με αριθμό   153162/Δ5/20-09-2016 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ την Δευτέρα 03-10-2016 θα διεξαχθούν αθλητικές δραστηριότητες στα πλαίσια της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο των Νέων Μουδανιών από τις 9:00 π. μ. έως τις 13:00 και θα πάρουν μέρος σε αυτές μόνο οι μαθητές που έχουν προσκομίσει στο σχολείο τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση. Οι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρίσουν από το σχολείο την προβλεπόμενη ώρα, χωρίς τσάντες, ντυμένοι κατάλληλα και έχοντας μαζί τους κολατσιό, νερό και καπέλο. Μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μόνο σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν μας επιτρέψουν την διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Αύριο Τρίτη 14-06-2016 το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Στις 8:30 π. μ. θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο των Νέων Μουδανιών τα θεατρικά έργα «Δώσε μου μια δεύτερη ευκαιρία» και «Μάθε τέχνη κι άστηνε και αν πεινάσεις πιάστηνε» από τους μαθητές των Β-Γ και Στ τάξεων αντίστοιχα. Στη συνέχεια οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σχολείο για να συνεχιστούν τα μαθήματα του ωρολόγιου προγράμματος.  Έτσι οι μαθητές της Στ τάξης θα συγκεντρωθούν στις 8:10 π. μ στο Δημοτικό Θέατρο με τις τσάντες τους. Όσων μαθητών των Β- Γ τάξεων παίρνουν μέρος στο θεατρικό οι γονείς τους θα φέρουν το πρωί τις τσάντες τους στο σχολείο και στη συνέχεια θα τους μεταφέρουν στο Δημοτικό Θέατρο. Οι υπόλοιποι μαθητές όλων των τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά με τις τσάντες τους.

Την Τετάρτη 15-06-2016 στις 10:00 π. μ. θα δοθούν στους μαθητές οι τίτλοι του σχολικού έτους 2015-16.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Αύριο Πέμπτη 09-06-2016 ,με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας περιβάλλοντος και σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, οι μαθητές του σχολείου μας θα καθαρίσουν τμήμα της παραλίας των Ν. Μουδανιών. Παρακαλούμε λοιπόν, οι μαθητές να είναι εφοδιασμένοι απαραίτητα με καπέλο. Μετά την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σύμφωνα με την  υπ? αριθμ. 87776/Δ1/30-05-2016  εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ από σήμερα 1 Ιουνίου 2016 έως και τις 21 Ιουνίου 2016 είναι περίοδος εγγραφών των μαθητών στο Ολοήμερο για το σχολικό έτος 2016-17. Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική. Για την αποχώρησή τους από αυτό, λαμβάνεται υπόψη η ώρα αποχώρησης που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων κατά την εγγραφή τους. Η ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων. Η δηλωθείσα ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δυο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι.

β) οι μαθητές των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολυτέκνων/ μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

Οι εγγραφές των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα θα πραγματοποιούνται ως εξής:

Από  1 έως 14 Ιουνίου 2016  Ώρες εγγραφών 13:15- 15:00

Από 15 έως 21 Ιουνίου 2016  Ώρες εγγραφών 10:00 π. μ. – 12:00 μ

Ο Διευθυντής του σχολείου

                                   

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Θέμα :Εγγραφές μαθητών στην Α τάξη
Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το με αριθ. πρωτ. Φ.6/1063/82763/Δ1/23-05-2016 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για την εγγραφή των μαθητών στην Α τάξη των δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος 2016-17 ισχύουν τα παρακάτω:Οι εγγραφές των μαθητών θα πραγματοποιούνται από 1 έως και 21 Ιουνίου 2016 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών κατά τις παρακάτω ώρες:Από  1 έως 14 Ιουνίου 2016  Ώρες εγγραφών 13:15- 15:00

Από 15 έως 21 Ιουνίου 2016  Ώρες εγγραφών 10:00 π. μ. – 12:00 μ

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή

 • Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα/κηδεμόνα του μαθητή στην οποία θα αναγράφονται 1. το επώνυμο του μαθητή 2. το όνομα του μαθητή 3. το όνομα του πατέρα του μαθητή 4. το όνομα της μητέρας του μαθητή 5. η ημερομηνία γέννησης του μαθητή. Όλα τα παραπάνω ισχύουν για μαθητές που έχουν ελληνική υπηκοότητα.

Για την εγγραφή αλλοδαπού μαθητή ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να προσκομίσει πρόσφατο Πιστοποιητικό Γέννησης μεταφρασμένο από Έλληνα μεταφραστή. Σε περίπτωση που ο γονέας/κηδεμόνας αδυνατεί να προσκομίσει Πιστοποιητικό Γέννησης η εγγραφή δύναται να πραγματοποιηθεί με Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης.

 • Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού για τον έλεγχο των εμβολίων.
 • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή συμπληρωμένο από παιδίατρο ή γενικό ιατρό.
 • Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.
 • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο θα φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

    

                                                                       

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μεταφορά των μαθητών του σχολείου μας στο αρχαίο Δίον και στο Λιτόχωρο .

O Διευθυντής του 3ου Δ.Σ. Ν. Μουδανιών ζητά εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα τουριστικά γραφεία για τη διοργάνωση της ημερήσιας διδακτικής επίσκεψης του σχολείου μας στο αρχαίο Δίον και στο Λιτόχωρο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό επισκέψεων του συλλόγου διδασκόντων, για τις 26 Μαΐου 2016.

Συγκεκριμένα:

Η προσφορά θα πρέπει να περιέχει και να εξασφαλίζει τα παρακάτω:

 •    Διασφάλιση ότι τα 4 λεωφορεία με τα οποία θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, πληρούν τις απαιτούμενες από το νόμο προδιαγραφές για την μεταφορά μαθητών.
 •    Την αποδοχή από το πρακτορείο ποινικής ρήτρας σε περίπτωση αθέτησης των όρων του συμβολαίου από τη μεριά του (η κάλυψη θα γίνεται από την τραπεζική εγγύηση του Τουριστικού Γραφείου και το ποσό που καθορίζει το σχολείο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5πλάσιο του συμφωνηθέντος ποσού).
 •    Σε περίπτωση που δε θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή στις προβλεπόμενες ημερομηνίες λόγω ανωτέρας βίας , δεν θα έχει καμία επιβάρυνση το σχολείο.
 •    Για τις παραπάνω υπηρεσίες ζητείται η τελική συνολική τιμή (με ΦΠΑ) της προσφοράς των 4 λεωφορείων. 

 

 •    Η αποδοχή των όρων της παρούσας πρόσκλησης δεσμεύουν το τουριστικό γραφείο και οι όροι αυτοί υποχρεωτικά πρέπει να αναφέρονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό.

Με την προσφορά, θα κατατεθεί από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραιτήτως και υπεύθυνη δήλωση  ότι  διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο πρέπει να βρίσκεται  σε  ισχύ.  Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστούς φακέλους μέχρι και την Δευτέρα  16 Μαΐου 2016 και ώρα 14:00 στο γραφείο της Δ/νσης του 3ου  Δ.Σ. Ν. Μουδανιών. 

Νέα Μουδανιά 10-05-2016

Ο Διευθυντής

Σίμος Μαυρογιάννης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Το πρόγραμμα λειτουργίας του σχολείου λόγω  της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου θα διαμορφωθεί ως εξής:

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά με τσάντες στο σχολείο και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Δημοτικό Θέατρο των Νέων Μουδανιών, όπου θα πραγματοποιηθεί η σχολική γιορτή  της 25η Μαρτίου. Η έναρξη της γιορτής ορίστηκε στις 8:30 π. μ. και η λήξη της στις 10:30 π. μ. και είστε προσκεκλημένοι να την παρακολουθήσετε. Μετά τη λήξη της, θα επιστρέψουν στο σχολείο για να συνεχιστεί κανονικά το ημερήσιο πρόγραμμα κάθε τάξης. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Πέμπτη 24  Μαρτίου 2016

Οι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς τσάντες στις 9:00 π. μ. για να πάρουν μέρος σε  χορευτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από διάφορα μέρη της χώρας και θα αποχωρήσουν στις 10:00 π. μ. Στη συνέχεια θα δοθούν στους γονείς οι έλεγχοι προόδου των μαθητών για το Β τρίμηνο του σχολικού έτους 2015-16.

Οι μαθητές της Στ τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο φορώντας τα ρούχα της παρέλασης, επειδή θα λάβουν μέρος στην κατάθεση στεφάνων που θα πραγματοποιηθεί στις 11:45 π. μ. στο Ηρώο των Νέων Μουδανιών. Το Ολοήμερο θα παραμείνει κλειστό.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:20 π. μ. για να μεταβούν στην εκκλησία, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές των Δ, Ε, Στ τάξεων που στελεχώνουν τα τμήματα της παρέλασης θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10 π.μ για να μεταβούν στο χώρο της παρέλασης. Υπενθυμίζουμε ότι η στολή παρέλασης του σχολείου είναι: α) για τα αγόρια μπλε ( όχι τζιν) παντελόνι, μπλε αμάνικο πουλόβερ, λευκό πουκάμισο και μαύρα(όχι αθλητικά) παπούτσια β) για τα κορίτσια  μπλε ( όχι τζιν) φούστα, μπλε αμάνικο πουλόβερ, λευκό πουκάμισο, λευκό καλσόν και μαύρα(όχι αθλητικά) παπούτσια. Μαθητές χωρίς τη στολή θα αποκλειστούν από την παρέλαση για λόγους ομοιόμορφης παρουσίας του σχολείου σε αυτήν.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 οι μαθητές της Δ τάξης δε θα έρθουν στο σχολείο, επειδή ο εκπαιδευτικός θα συμμετάσχει σε σεμινάριο του Σχολικού Συμβούλου.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 οι μαθητές της Ε τάξης θα αποχωρίσουν από το σχολείο στις 1:15, επειδή ο διευθυντής του σχολείου θα είναι συνοδός σε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του σχολείου στη Θεσσαλονίκη.

Ο διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής  «Πνοή», θα ξεκινήσει ομάδα ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης γονέων. Η διάρκεια της ομάδας είναι 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις οι οποίες θα υλοποιούνται κάθε Τετάρτη 4:30 μ. μ.- 6:30 μ.μ. στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών. Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος παρακαλούνται έως τις 19/2/2016 να το δηλώσουν στο διευθυντή του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος κύκλος συμβουλευτικής γονέων που διοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης “Πνοή ” στο σχολείο μας. Σύντομα πρόκειται να αρχίσει και νέος κύκλος, τον οποίον πρόκειται να παρακολουθήσουν όσοι από εσάς έχετε εκδηλώσει σχετική επιθυμία. Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο επιμορφωτικός φορέας μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή την οποία και σας γνωστοποιούμε.

Ο διευθυντής του σχολείου

ΣΙΜΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Τα μαθήματα των μαθητών που φοιτούν στην Α, Γ, Δ1 τάξη για τις επόμενες πέντε Τρίτες (26/1, 2/2, 9/2, 16/2, 23/2) θα λήγουν στις 11:30 π. μ., επειδή κάποιοι  εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθούν σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης. Όσοι μαθητές φοιτούν στο ολοήμερο τμήμα μετά τη λήξη των μαθημάτων θα παραμένουν σε αυτό κανονικά.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2015 τα μαθήματα των Α, Γ και Δ1 τάξεων θα ολοκληρωθούν στις 11:30 π. μ. επειδή οι εκπαιδευτικοί των τάξεων αυτών θα παρακολουθήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο.

Ο διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου οι μαθητές του σχολείου μας θα εκκλησιαστούν στην Παναγία Κορυφινή. Όσοι από εσάς επιθυμείτε τα παιδιά σας να κοινωνήσουν, παρακαλούμε να τα προετοιμάσετε κατάλληλα.

Ο διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς,

Αύριο Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, ημέρα της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Πολεμικό Αεροδρόμιο της Μίκρας, οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά, αλλά χωρίς τσάντες,  έχοντας μαζί τους νερό και κολατσιό. Η αποχώρησή τους από το σχολείο θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την επιστροφή των λεωφορείων από τη Θεσσαλονίκη, η οποία υπολογίζεται περίπου στις 13:00. Η έβδομη διδακτική ώρα δεν θα πραγματοποιηθεί, ενώ το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά. Οι μαθητές που δε θα πάρουν μέρος στην επίσκεψη θα παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Αύριο Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» και συνεπώς δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, ενώ δε θα λειτουργήσει και το Ολοήμερο. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες στις 9:00 π. μ. για να παρακολουθήσουν τη σχολική εορτή στην οποία είστε προσκεκλημένοι όλοι και θα αποχωρήσουν στις 11:00 π. μ. Οι μαθητές της Στ τάξης θα προσέλθουν φορώντας τη στολή της παρέλασης, επειδή μετά τη λήξη της γιορτής θα μεταβούν συντεταγμένα στις 11:45 π. μ στο Ηρώο της πόλης μας για την κατάθεση στεφάνων.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες φορώντας τη στολή παρέλασης θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:30 π.μ . Οι υπόλοιποι μαθητές των Δ, Ε, Στ τάξεων που απαρτίζουν τα τμήματα παρέλασης του σχολείου φορώντας τη στολή τους θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10:15 π.μ .

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με το σχολείο πρόκειται να οργανώσει δωρεάν απογευματινά μαθήματα Αλβανικής. Όσοι από εσάς επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα παρακαλούνται να το δηλώσουν τηλεφωνικά στη διεύθυνση του σχολείου (2373025880) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015. Αφού συγκεντρωθούν οι συμμετοχές θα καθοριστεί η ημέρα και ώρα των μαθημάτων.

Ο διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Το σχολικό μας Συμβούλιο (εκπαιδευτικοί- Δ. Σ. Συλλόγου Γονέων) αποφάσισε η πολυήμερη εκδρομή του σχολείου, για να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της σχολικής μας μονάδας, να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Διακαινίσιμης Εβδομάδας και συγκεκριμένα στις 3, 4, 5 και 6 Μαΐου 2016. Επειδή κύριος χαρακτήρας της εκδρομής είναι ο εκπαιδευτικός και όχι ο ψυχαγωγικός, για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν ως προορισμοί της το Ναύπλιο, η Ύδρα και οι Σπέτσες, τόποι άρρηκτα συνδεδεμένοι τόσο με την αρχαία όσο και με τη νεότερη ιστορία του τόπου μας. Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα έχει σκοπό να βοηθήσει τον οικογενειακό προγραμματισμό όσων από εσάς έχετε σκοπό να πάρετε μέρος, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα σας δοθούν με  νεότερη ανακοίνωση.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΟΥ  ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ETWINNING  

 Το πρόγραμμα ?Bullying?No,thanks!? εκπονήθηκε από τους μαθητές της Στ τάξης στο μάθημα των Αγγλικών με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στον σχολικό εκφοβισμό, ένα φαινόμενο ταχύτατα αυξανόμενο στα Δημοτικά Σχολεία. Οι μαθητές έμαθαν  μέσα από το πρόγραμμα πως να αναγνωρίζουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και να τα αντιμετωπίζουν  αποτελεσματικά, μοιράστηκαν εμπειρίες και αντάλλαξαν γνώμες σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό, διάβασαν ιστορίες, εξέφρασαν τα συναισθήματα τους μέσα από ζωγραφιές , παρακολούθησαν  και έφτιαξαν οι ίδιοι σύντομα βίντεο σχετικά με το θέμα  και  δημιούργησαν μία ?anti bullying?γωνιά στο σχολείο τους την οποία διακόσμησαν με τους «anti bullying» ήρωες τους !Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με συνεργατικές δραστηριότητες μεταξύ 5 σχολείων (Δημοτικό Σχολείο Φλογητών/Ν.Πλαγίων,11ο Δημοτικό Σχολείο Συκιών, 3ο Δημ.Σχ. Ν.Μουδανιών, Δημοτικό Σχολείο Σήμαντρων, Δημοτικό Σχολείο Διονυσίου), όπου οι μαθητές συμμετείχαν σε διαγωνισμό αφίσας με σλόγκαν κατά του σχολικού εκφοβισμού, σε βίντεο- κουίζ  που δημιουργήθηκε με  τα βίντεο που γύρισαν οι ίδιοι οι μαθητές των 5 σχολείων  με θέμα τα είδη σχολικού εκφοβισμού (σωματικός, ψυχολογικός, διαδικτυακός, φραστικός) καθώς επίσης και σε δημοσκόπηση που κατέγραψε τις αντιδράσεις τους απέναντι σε φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού Τέλος, κατήρτισαν συνεργατικά κανόνες συμπεριφοράς  και αντάλλαξαν βραχιόλια φιλίας που  θα τους υπενθυμίζουν τι πρέπει να κάνουν όλοι μαζί για να σταθούν ενάντια στα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού. Τα κριτήρια με βάση τα οποία   αξιολογήθηκε ήταν η συνεργασία και η αλληλεπίδραση των συνεργαζόμενων σχολείων σε όλες τις φάσεις του έργου σε επίπεδο εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα σε επίπεδο μαθητών. Ένα ακόμη βασικό στοιχείο του έργου είναι και η χρήση των ΤΠΕ για την ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας των εταίρων αλλά και για την υλοποίηση του Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές που συμμετείχαν στο έργο!!!

Ο διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, η οποία προσδιορίστηκε για όλα τα σχολεία της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, οι μαθητές του σχολείου μας  θα συμμετάσχουν από τις 9:00 π. μ. έως τις 12:25 μ. μ. στο Δημοτικό Στάδιο Νέων Μουδανιών σε αθλητικές δραστηριότητες (με την προϋπόθεση ότι θα μας το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες). Τις δραστηριότητες αυτές μπορούν να τις παρακολουθήσουν όσοι από εσάς το επιθυμούν.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Έχει  δυστυχώς διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός μαθητών  προσέρχεται το πρωί στο σχολείο καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να διαταράσσονται  η ομαλή λειτουργία του σχολικού προγράμματος  και η ροή  των μαθημάτων. Για το λόγο αυτό, επιδιώκοντας την άρση της ανωμαλίας,  σας ενημερώνουμε ότι από την επόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 η εξώπορτα της σχολικής αυλής θα κλειδώνει στις 8:10 το πρωί και οι καθυστερημένοι μαθητές θα γίνονται δεκτοί στο σχολείο στις 9:40 π. μ. με την έναρξη του πρώτου διαλείμματος.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι την  Παρασκευή 18-9-2015 και τη Δευτέρα 21-9-2015 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω των εκλογών.

Ο διευθυντής του σχολείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Αγαπητοί γονείς

Παρακαλούμε όσοι από εσάς έχετε την πρόθεση να βοηθήσετε στην αποκατάσταση των καταστραμμένων διαγραμμίσεων  της διάβασης επί της Αναπαύσεως, να επικοινωνήσετε με το σχολείο στα τηλέφωνα: 2373025880 και 6973211847.

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι η διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων, εντοπίζοντας έγκαιρα τους κινδύνους που εγκυμονούν για την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου, φρόντισαν από τον Αύγουστο να προμηθευτούν το ειδικό χρώμα από την εταιρία ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ ΧΡΟΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Αύριο Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο χωρίς τσάντες. Στις 10:00 π. μ. θα μεταβούν συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Θέατρο για να παρακολουθήσουν τη γιορτή της Στ τάξης στην οποία είστε όλοι προσκεκλημένοι.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 οι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς τσάντες στο σχολείο στις 10:00 π. μ. για να τους απονεμηθούν οι τίτλοι της σχολικής χρονιάς.

Ο διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Όσοι επιθυμείτε τη φοίτηση του παιδιού σας στο Ολοήμερο τμήμα κατά το επόμενο σχολικό έτος 2015-16 , πρέπει να προσέλθετε στο σχολείο το αργότερο μέχρι τις 196-2015 για να συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση. Αιτήσεις πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας δε θα γίνονται δεκτές.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, θα διεξαχθεί  κατά την τελευταία διδακτική ώρα η προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων για την ανάδειξη του νέου διευθυντή του σχολείου. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού τα μαθήματα όλων των τάξεων θα λήξουν στις 12:25 μ. μ., ενώ το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Ο διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Οι μαθητές των Α, Γ, Δ, δεν έχουν μάθημα λόγω της Γενικής Συνέλευσης των Εκπαιδευτικών. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει. Οι μαθητές της Β τάξης θα προσέλθουν χωρίς τσάντες στο σχολείο στις 9:00 π. μ. και θα αποχωρήσουν στις 11:00 π.μ. Οι Ε και Στ τάξεις θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Αναχώρηση από το σχολείο για Δράμα στις 8:30 π.μ. και επιστροφή στις 20:00.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Το σχολείο μας θα παρουσιάσει στα πλαίσια του μαθητικού φεστιβάλ στο αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών στις 20:00 τη θεατρική παράσταση «Αμαδρυάδα». Παρακαλούμε να είστε όλοι εκεί για να ενισχύσετε την προσπάθεια του σχολείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και φέτος το σχολείο μας θα πάρει μέρος στην εκστρατεία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ,στα πλαίσια της οποίας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 θα καθαρίσουν τμήμα της ακτής των Νέων Μουδανιών. Το σχολείο μας θα πάρει φυσικά τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών. Παρακαλούμε λοιπόν την ημέρα αυτή να έχουν μαζί τους οι μαθητές οπωσδήποτε καπέλο για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Νερό για κάθε μαθητή όπως και γάντια μιας χρήσης θα χορηγηθούν από το Δήμο.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάληψη της μεταφοράς των μαθητών του σχολείου στην ημερήσια εκδρομή του στο σπήλαιο των πηγών του Αγγίτη και στη Δράμα.

O Διευθυντής του 3ου Δ.Σ. Ν. Μουδανιών ζητά εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα τουριστικά γραφεία για την ανάληψη του έργου της μεταφοράς των μαθητών του σχολείου  κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εκδρομής του σχολείου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 με προορισμό το σπήλαιο των πηγών του Αγγίτη και την πόλη της Δράμας.

Εκτιμώμενος αριθμός απαιτούμενων λεωφορείων: 3λεωφορεία των 50 θέσεων

Η προσφορά θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι το λεωφορείο με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή εκπληρώνει τις απαιτούμενες από το νόμο προδιαγραφές για την μεταφορά μαθητών.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και την Παρασκευή 8 Μαΐου  2015 και ώρα 12:00 στο γραφείο της Δ/νσης του 3ου  Δ.Σ. Ν. Μουδανιών. 

Ο Διευθυντής

Σίμος Μαυρογιάννης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 οι μαθητές των Β. Γ τάξεων θα επισκεφτούν το Δημοτικό Σχολείο Ποτείδαιας για να συναντηθούν με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κα Λένα Μουσιώνη. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά με τσάντες και θα αποχωρήσουν την προκαθορισμένη ώρα. Παρακαλούμε να φροντίσετε οι μαθητές να έχουν μαζί τους το απαραίτητα κολατσιό.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 οι μαθητές των Α, Δ, Ε, Στ θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό Παναγίας Κορυφινής. Παρακαλούμε να προετοιμάσετε κατάλληλα τα παιδιά σας, ώστε ο εκκλησιασμός τους να συνδυαστεί και με τη συμμετοχή τους στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας (Κοινωνίας).

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σας υπενθυμίζουμε ότι η στολή παρέλασης του σχολείου έχει ως εξής: 1. Για τα αγόρια μπλε σκούρο παντελόνι (όχι τζιν), λευκό πουκάμισο, αμάνικο σκούρο μπλε πουλόβερ και μαύρα (όχι αθλητικά) παπούτσια. 2. για τα κορίτσια σκούρα μπλε φούστα (όχι τζιν), λευκό πουκάμισο και καλσόν, αμάνικο σκούρο μπλε πουλόβερ και μαύρα (όχι αθλητικά) παπούτσια. Η σημαιοφόρος, οι παραστάτες, η μαθήτρια που φέρει την πινακίδα με το όνομα του σχολείου και οι διμοιρίτες των τμημάτων παρέλασης θα φορούν λευκά γάντια.

Παρακαλούμε να φροντίσετε έγκαιρα για την προμήθεια των παραπάνω με στόχο την άψογη εμφάνιση των τμημάτων του σχολείου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Το πρόγραμμα του σχολείου κατά τις τρεις επόμενες εργάσιμες ημέρες διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 23-3-2015

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο την προβλεπόμενη ώρα ως εξής: οι μαθητές των Δ, Ε, Στ με τσάντες, ενώ οι μαθητές των Α, Β τάξεων χωρίς τσάντες. Οι μαθητές της Στ τάξης θα προσέλθουν με τη στολή της παρέλασης.

Οι μαθητές της Γ τάξης θα προσέλθουν την ίδια ώρα στο Δημοτικό Θέατρο.

Στη συνέχεια οι μαθητές με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών θα μεταβούν στο Δημοτικό Θέατρο για τη σχολική γιορτή της Εθνικής Επετείου, η οποία θα ξεκινήσει στις 10:00π.μ και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Στη σχολική γιορτή είστε προσκεκλημένοι όλοι οι γονείς των μαθητών μας.

Με την ολοκλήρωση της γιορτής οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σχολείο για τη συνέχιση του ωρολόγιου προγράμματος της ημέρας. Οι μαθητές των Α και Β τάξεων κατ? εξαίρεση θα αποχωρήσουν από το Δημοτικό Θέατρο.

Το Ολοήμερο Θα λειτουργήσει κανονικά.

Τρίτη 24-3-2015

10:30 π.μ  Προσέλευση των μαθητών στο σχολείο χωρίς τσάντες.

 Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην επέτειο της Επανάστασης του 1821

11:30 π. μ. Αποχώρηση των μαθητών.

11:45 π.μ. Κατάθεση στεφανιού από τους μαθητές της Στ στο ηρώο των Ν. Μουδανιών. Οι μαθητές  θα προσέλθουν με τη στολή της παρέλασης.

Τετάρτη 25-3-2015

9:20 π.μ. Προσέλευση της σημαιοφόρου και των παραστατών στο σχολείο.

10:15 π.μ. Προσέλευση των μαθητών που συμμετέχουν στα τμήματα της παρέλασης στο σχολείο.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του Νομού μας «ΠΝΟΗ» διοργανώνει ομιλία ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης για γονείς με θέμα την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας του παιδιού- εφήβου, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 και ώρα 4:00 μ. μ. στο χώρο του 2ου Γυμνάσιου Νέων Μουδανιών.

Επειδή απώτερος σκοπός της ομιλίας είναι η δημιουργία ομάδας γονέων προς επιμόρφωση, σας συνιστούμε να την παρακολουθήσετε, ώστε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τη λειτουργία και τους στόχους των ομάδων  γονέων και να οργανώσετε ανάλογη και για το σχολείο μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες στις 8:30 π. μ. για να εκκλησιαστούν. Μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας θα επιστρέψουν στο σχολείο όπου θα κοπούν οι βασιλόπιτες των τάξεων. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 11:00 π.μ.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι το σχολείο μας, μετά από αίτηση που υπέβαλλε στο ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) το οποίο είναι αρμόδιο για τη χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, επιλέχθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος να συμμετάσχει στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Inspiring Science Education».

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και κατ? επέκταση όλους εσάς για τη δωρεά στο σχολείο δυο ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 τα μαθήματα όλων των τάξεων θα λήξουν στις 11:30 π.μ. λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε σεμινάριο του Σχολικού Συμβούλου. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Την Παρασκευή 23/01/2015 και την Δευτέρα 26/01/2015 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Εκπροσωπώντας την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας, σας εκφράζω τις από καρδιάς ευχαριστίες της για το έμπρακτο ενδιαφέρον με το οποίο στηρίξατε τις εκδηλώσεις του σχολείου (θεατρική παράσταση στην πλατεία, Χριστουγεννιάτικη γιορτή, συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη οικογενειών  μαθητών μας) και σας εύχομαι το 2015 με προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σήμερα Παρασκευή 19-12-2014 οι μαθητές των Α και β τάξεων θα παρουσιάσουν στις 6:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Ν. Μουδανιών θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο εγωιστής γίγαντας» την οποία σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε.

Τη Δευτέρα 22-12-2014 οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο με τσάντες από όπου θα μεταβούν με τη συνοδεία των δασκάλων τους στις 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο για να παρακολουθήσουν τη σχολική γιορτή των Χριστουγέννων, στην οποία είστε όλοι προσκεκλημένοι. Μετά το πέρας της γιορτής οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σχολείο τους για τη συνέχιση των μαθημάτων.

Την Τρίτη 23-12-2014 οι μαθητές  θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο με τσάντες. Στις 11:00π.μ. θα δοθούν οι έλεγχοι του Α τριμήνου του σχολικού έτους 2014-15.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Το σχολείο  και φέτος, ενόψει των άγιων ημερών των Χριστουγέννων, θα συγκεντρώσει τρόφιμα για τις οικογένειες των μαθητών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Σας παρακαλούμε λοιπόν, να ενισχύσετε την προσπάθεια του σχολείου προσφέροντας το περίσσευμα της αγάπης σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Αύριο Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές όλων των τάξεων θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 11:30 π.μ. λόγω του επιμορφωτικού σεμιναρίου  των εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Από σήμερα Τετάρτη 12-11-2014 στις 16:00 ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα Αγγλικής για τους μαθητές του σχολείου μας.

Παρακαλούνται όσοι γονείς διαθέτουν τα τυπικά προσόντα και επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα για τους μαθητές μας  σε κάποιο άλλο γνωστικό αντικείμενο, να το δηλώσουν στη διεύθυνση του σχολείου.

Αύριο Πέμπτη 13-11-2014 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για τους μαθητές (εκτός των μαθητών της Δ τάξης για τους οποίους τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά) εξαιτίας της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των εκπαιδευτικών.

Τη Δευτέρα 17-11-2014 ημέρα εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου οι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς τσάντες στο σχολείο στις 9:00 π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 11:00 π.μ., ενώ το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Το πρόγραμμα του σχολείου κατά τις δυο επόμενες εργάσιμες ημέρες διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 27-10-2014.

9:30 π.μ  Προσέλευση των μαθητών στο σχολείο χωρίς τσάντες.

 10:20 π.μ. Σχολική  γιορτή για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο χώρο του σχολείου.

11:30 π. μ. Αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο.

11:45 π.μ. Κατάθεση στεφανιού από τους μαθητές της Στ στο ηρώο των Ν. Μουδανιών.

Τρίτη 28-10-2014

9:20 π.μ. Προσέλευση του σημαιοφόρου και των παραστατών στο σχολείο.

9:45 π.μ. Προσέλευση των μαθητών που συμμετέχουν στα τμήματα της παρέλασης στο σχολείο.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σας υπενθυμίζουμε ότι η στολή της παρέλασης του σχολείου έχει ως εξής: 1. Για τα αγόρια μπλε σκούρο παντελόνι (όχι τζιν), λευκό πουκάμισο, αμάνικο σκούρο μπλε πουλόβερ και μαύρα (όχι αθλητικά) παπούτσια. 2. Για τα κορίτσια σκούρη μπλε φούστα (όχι τζιν), λευκό πουκάμισο και καλσόν, αμάνικο σκούρο μπλε πουλόβερ και μαύρα (όχι αθλητικά ) παπούτσια.

Ο σημαιοφόρος, οι παραστάτες, ο μαθητής που φέρει την πινακίδα με το όνομα του σχολείου και οι διμοιρίτες των τμημάτων παρέλασης θα φορούν λευκά γάντια.

Παρακαλούμε να φροντίσετε έγκαιρα για την προμήθεια των παραπάνω για την άψογη εμφάνιση των τμημάτων του σχολείου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς

Προσκαλείστε τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 στις 6:30  το απόγευμα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών σε ενημερωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Στη  συνάντηση θα γίνει ενημέρωση για το σχέδιο δράσης του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2014-15 και θα τεθούν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς

Ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου προτίθεται να  οργανώσει κατά το τρέχον σχολικό έτος σεμινάριο γονέων  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Πνοή».

Παρακαλούμε να ενισχύσετε την προσπάθεια, δηλώνοντας συμμετοχή στο σεμινάριο στο Διευθυντή του σχολείου στο τηλέφωνο 2373025880

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Από φέτος οι μαθητές της Δ τάξης θα συμμετέχουν στα τμήματα παρέλασης του σχολείου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίσετε έγκαιρα να προμηθευτείτε τη στολή παρέλασης του σχολείου, δηλαδή σκούρο μπλε παντελόνι, άσπρο πουκάμισο μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά) για τα αγόρια και σκούρα μπλε φούστα, άσπρο καλσόν, άσπρο πουκάμισο και μαύρα παπούτσια για τα κορίτσια. Τα αγόρια και τα κορίτσια πάνω από το πουκάμισο θα φορούν σκούρο μπλε αμάνικο πουλόβερ, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε είτε από την αγορά είτε από μαθητές που αποφοίτησαν.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο Ολοήμερο τμήμα του σχολείου άρχισαν και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20-6-2014. Για την εγγραφή ενός μαθητή  απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εργασιακή κατάσταση των γονέων. Προς τούτο πρέπει να προσκομιστεί βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας και από τους δυο γονείς. Οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά στο σχολείο μετά τις 12 το μεσημέρι από την κ. Λιόλιου Αναστασία. Εγγραφές μετά τις 20 Ιουνίου δεν θα γίνονται δεκτές, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.

Οδηγίες Αντισεισμικής Προστασίας

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που πλήττει συχνά την Ελλάδα και άλλες χώρες του πλανήτη. Οι περισσότεροι σεισμοί που γεννιούνται στη χώρα μας δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο μερικοί είναι πολύ ισχυροί και έχουν επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο δομημένο περιβάλλον.

Προετοιμάσου από τώρα, για να μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια του σεισμού και να έχεις την κατάλληλη αντισεισμική συμπεριφορά μετά το σεισμό.

Τι πρέπει να κάνετε ΑΠΟ ΤΩΡΑ

Τι πρέπει να κάνεις ΑΠΟ ΤΩΡΑ: Προετοιμάσου

 1. Ενημερώσου για το σεισμό, τη σεισμικότητα της περιοχής και τα μέτρα προστασίας
 2. Συζήτησε με τα μέλη της οικογένειάς σου και επισήμανε ποια είναι τα κατάλληλα σημεία προφύλαξής σου ανά χώρο, πώς κλείνει ο γενικός διακόπτης του ηλεκτρικού ρεύματος, ποια  είναι τα χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ. Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112), ποιος είναι ο κοντινός ασφαλής χώρος που θα καταφύγετε και θα συναντηθείτε μετά από ένα σεισμό.
 3. Εφοδιάσου με μερικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως φαρμακείο, φορητό ραδιόφωνο, φακό, κ.λπ.
 4. Μερίμνησε ώστε να είναι ασφαλές το σπίτι σου. Επισήμανε επικινδυνότητες και προσπάθησε να τις μειώσεις. Τοποθέτησε σε χαμηλά ράφια τα βαριά ή εύθραυστα αντικείμενα. Στήριξε κατάλληλα τα ογκώδη έπιπλα,τα φωτιστικά, τους ανεμιστήρες οροφής κ.ά.. Μην κρεμάς βαριά αντικείμενα στους τοίχους πάνω από τα κρεβάτια.Διόρθωσε βλάβες που τυχόν υπάρχουν στο κτίριο π.χ. διαρροές, ρωγμές.
 5. Λάβε μέρος σε ασκήσεις ετοιμότητας. 

 

Τι πρέπει να κάνετε την ΩΡΑ του σεισμού

Τι πρέπει να κάνεις ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του σεισμού: Προστάτευσε τον εαυτό σου

Εάν είσαι μέσα σε κτίριο

1.     Μείνε στο χώρο που βρίσκεσαι  και διατήρησε την ψυχραιμία σου.

2.     Σκύψε, καλύψου κάτω από ένα γερό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο) και κράτησε με το χέρια σου το πόδι του,. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλο έπιπλο σκύψε στο μέσον του δωματίου μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σου και προστάτευσε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σου. Απομακρύνσου από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, φεγγίτες ή γυάλινα χωρίσματα)ή  έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σε τραυματίσουν.

εάν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο

1.     Απομακρύνσου από τις προσόψεις των  κτιρίων, στύλους με ηλεκτροφόρα καλώδια ή άλλα επικίνδυνα σημεία (όσο αυτό είναι δυνατόν), καιπροφυλάξου κατάλληλα.

2.     Απομακρύνσου από την ακτή. Ύστερα από ισχυρό σεισμό μπορεί να δημιουργηθούν θαλάσσια κύματα (tsunamis).

3.     Μείωσε την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου, εάν οδηγείς, και  στάθμευσε στο πιο κοντινό, ασφαλές σημείο, μακριά από προσόψεις κτιρίων, αερογέφυρες, ηλεκτροφόρα καλώδια κ.ά. Φρόντισε να μην  εμποδίζεις την κυκλοφορία.

Τι πρέπει να κάνετε ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ το σεισμό

Τι πρέπει να κάνεις ΜΕΤΑ το σεισμό: Εφάρμοσε το προσεισμικό σχέδιο σου

1. Εκκένωσε το κτίριο από το κλιμακοστάσιο, αφού πρώτα κλείσεις τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του νερού, φορέσεις κατάλληλα για την εποχή ρούχα και παπούτσια και πάρεις μαζί σου τα εφόδια έκτακτης ανάγκης που θεωρείς απαραίτητα.
2. Προσπάθησε να μην χρησιμοποιήσεις άσκοπα το τηλέφωνό σου ή το αυτοκίνητό σου. Οι γραμμές τηλεφωνίας πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία και οι οδικοί άξονες πρέπει να είναι ελεύθεροι.
3. Κατέφυγε στον προεπιλεγμένο ανοιχτό, κοντινό, ασφαλή χώρο (πάρκο, πλατεία κ.λπ.), μακριά από τις προσόψεις των κτιρίων ή άλλα επικίνδυνα σημεία.
4. Περίμενε μετασεισμούς. Οι μετασεισμοί που ακολουθούν έναν ισχυρό σεισμό μπορεί να προξενήσουν επίσης βλάβες στα κτίρια.
5. Βοήθησε συνανθρώπους σου που έχουν ανάγκη. Μην μετακινήσεις βαριά τραυματισμένους, παρά μόνο αν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν περισσότερο. Ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική: 199, Ε.Κ.Α.Β.: 166).


 

                                      

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε.& Δ.Ε.

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

                                                                    

 

                                               

          

     Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

                

3ο Δημ.Σχ. Ν. Μουδανιών                                                                 

 

Ταχ.Δ/νση      :Νάκου Κουτσού 23

Ταχ.Κώδικ.    : 63200

Πληροφορίες : Σίμος Μαυρογιάννης

Τηλ.              : 2373025880

TELEFAX     : 2373025880

e-mail            : 3dimmoudan@sch.gr

URL:              3dim-moudan.chal.sch.gr

 

 Προς Ταξιδιωτικά γραφεία

 

Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη  διδακτική επίσκεψη του σχολείου μας στην Αθήνα με ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό επισκέψεων του συλλόγου διδασκόντων

O Διευθυντής του 3ου Δ.Σ. Ν. Μουδανιών ζητά εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα τουριστικά γραφεία για τη διοργάνωση της διδακτικής επίσκεψης του σχολείου μας στην Αθήνα με ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό επισκέψεων του συλλόγου διδασκόντων, για τη χρονική περίοδο από 8 Μάη έως  και 11 Μάη 2014.

Συγκεκριμένα:

Η προσφορά θα πρέπει να περιέχει και να εξασφαλίζει τα παρακάτω:

 •    Διασφάλιση ότι το λεωφορείο με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή πληροί τις απαιτούμενες από το νόμο προδιαγραφές για την μεταφορά μαθητών.
 •    Την αποδοχή από το πρακτορείο ποινικής ρήτρας σε περίπτωση αθέτησης των όρων του συμβολαίου από τη μεριά του (η κάλυψη θα γίνεται από την τραπεζική εγγύηση του Τουριστικού Γραφείου και το ποσό που καθορίζει το σχολείο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5πλάσιο του συμφωνηθέντος ποσού).
 •    Σε περίπτωση που δε θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή στις προβλεπόμενες ημερομηνίες λόγω ανωτέρας βίας (εκλογές κ.λπ.), δεν θα έχει καμία επιβάρυνση το σχολείο.
 •    Για τις παραπάνω υπηρεσίες ζητείται η τελική συνολική τιμή (με ΦΠΑ) της εκδρομής, αλλά και η επιβάρυνση ανά μαθητή χωριστά για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις των μέσων μεταφοράς των μαθητών και συνοδών.
 •    Η αποδοχή των όρων της παρούσας πρόσκλησης δεσμεύουν το τουριστικό γραφείο και οι όροι αυτοί υποχρεωτικά πρέπει να αναφέρονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό.

Με την προσφορά, θα κατατεθεί από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραιτήτως και υπεύθυνη δήλωση  ότι  διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο πρέπει να βρίσκεται  σε  ισχύ.  Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστούς φακέλους μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 12:00 στο γραφείο της Δ/νσης του 3ου  Δ.Σ. Ν. Μουδανιών. 

Ο Διευθυντής

Σίμος Μαυρογιάννης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν. Μουδανιά:    16/1/2014
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού
Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού
 
Ταχ.Δ/νση: Μ. Αλεξάνδρου 26 ΤΚ 63200 Ν. Μουδανιά ΧαλκιδικήςΠληροφορίες: Μυλωνοπούλου Ζωή

Τηλ.: 2373350208

FAX: 2373065194

Email:zoi.milonopoyloy@nea-propontida.gr

                            

                                           

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για ομάδες γονέων από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Χαλκιδικής ??ΠΝΟΗ?

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας είναι ιδρυτικό και τακτικό μέλος του  Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Χαλκιδικής ??ΠΝΟΗ??, το οποίο  εδώ και 15 χρόνια υλοποιεί βιωματικές  ομάδες (20 -25 ατόμων)

για γονείς.

Στόχος  των ομάδων είναι  η στήριξη του γονιού στο ρόλο του  και η βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια.

Διαδικασία συγκρότησης:

Αίτημα από σύλλογο γονέων ή ομάδα ατόμων

Υλοποίηση ομιλίας

10-13 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις  στον τόπο που εκφράζεται το αίτημα

Η συμμετοχή  είναι δωρεάν  & εθελοντική

Διεύθυνση : Αλ. Παπαδιαμάντη 20

τηλέφωνα Επικοινωνίας: 23710-23145 & 23609 fax

Ώρες λειτουργίας  για το κοινό :Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 ? 3.00.

Ο Αντιδήμαρχος

Καρράς Εμμανουήλ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

 

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Νομό   ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:

1. Σύγχρονη οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών

2. Σύνδεση σχολείου-οικογένειας, διάρκειας 50 ωρών

3. Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, διάρκειας 25 ωρών

4. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα, διάρκειας 25 ωρών

5. Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διάρκειας 25 ωρών

Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των παραπάνω προγραμμάτων είναι: Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας, Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο, Υγεία και  ασφάλεια στο χώρο της οικίας, του σχολείου και χώρων παιδικής αναψυχής, Εξαρτήσεις, Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, Θέματα διατροφής, Σημασία της σωματικής άσκησης, Υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας, Σεξουαλική Αγωγή, Τρίτη ηλικία και οικογένεια, Διαχείριση ελεύθερου χρόνου, Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Κατανάλωση και Διαφήμιση, Οικογενειακός Προϋπολογισμός, Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων- παιδιού, Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση κλίσεων, Προώθηση της ισότητας των φύλων, Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών/τριών, Συνεργασία γονέων-μεταναστών, Ψυχολογική Υποστήριξη, Αγωγή Υγείας, Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 16-18 ατόμων. Η συμμετοχή στις ομάδες είναι δωρεάν.

Για  πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων Τσίγγανου Ιωάννα, Τηλ. 6973868557, ioanna_tsigganou@yahoo.com)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου Ν. Προποντίδας

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Νομό  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:

1. Σύγχρονη οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών

2. Σύνδεση σχολείου-οικογένειας, διάρκειας 50 ωρών

3. Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, διάρκειας 25 ωρών

4. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα, διάρκειας 25 ωρών

5. Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διάρκειας 25 ωρών

Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των παραπάνω προγραμμάτων είναι: Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας, Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο, Υγεία και  ασφάλεια στο χώρο της οικίας, του σχολείου και χώρων παιδικής αναψυχής, Εξαρτήσεις, Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, Θέματα διατροφής, Σημασία της σωματικής άσκησης, Υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας, Σεξουαλική Αγωγή, Τρίτη ηλικία και οικογένεια, Διαχείριση ελεύθερου χρόνου, Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Κατανάλωση και Διαφήμιση, Οικογενειακός Προϋπολογισμός, Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων- παιδιού, Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση κλίσεων, Προώθηση της ισότητας των φύλων, Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών/τριών, Συνεργασία γονέων-μεταναστών, Ψυχολογική Υποστήριξη, Αγωγή Υγείας, Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 16-18 ατόμων. Η συμμετοχή στις ομάδες είναι δωρεάν.

Για  πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε είτε

α) στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων Τσίγγανου Ιωάννα, Τηλ. 6973868557, ioanna_tsigganou@yahoo.com),

β) είτε στο Δήμο Ν. Προποντίδας: τηλ. 2373022589 κα Αντωνίου Πωλίνα (ΚΑΠΗ Ν. Μουδανιών)

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Καρράς Εμμανουήλ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Τη Δευτέρα  16 Δεκεμβρίου 2013 θα δοθούν οι βαθμοί των  Γ,Δ,Ε,ΣΤ τάξεων, του Α τριμήνου του σχολικού έτους 2013, στις 13:15. Οι εκπαιδευτικοί των Α,Β τάξεων θα ενημερώσουν τους γονείς για την πρόοδο των παιδιών τους την ίδια μέρα στις 12:25 μ.μ

Παράλληλα ο Σύλλογος γονέων διοργανώνει την ίδια μέρα έκθεση βιβλίου από τις 12:00 μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι  και από τις 5:30 μέχρι τις 8:00 το απόγευμα. Επειδή τα έσοδα της προσπάθειας θα διατεθούν για να καλύψουν ανάγκες του σχολείου, παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στην προσπάθεια αγοράζοντας κάποιο βιβλίο.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Αύριο Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό, επειδή οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν μέρος σε ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς του Δικτύου «Δίκτυο Σχολείων κατά της Βίας του Δήμου Νέας Προποντίδας» , στο οποίο το σχολείο μας είναι ιδρυτικό μέλος. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου 3dim-moudan.chal.sch.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Αύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου του 2013 θα γιορταστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς τσάντες στο σχολείο στις 9:00π.μ και θα αποχωρίσουν στις 10:30 π.μ. με τη λήξη της γιορτής.  Σας ενημερώνουμε επίσης ότι αύριο δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο Τρίτη 5 Νοεμβρίου του 2013 δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο σχολείο λόγω της Γενικής Συνέλευσης των εκπαιδευτικών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Η σχολική γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών στις 10 το πρωί. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά με τσάντες στο σχολείο και θα αποχωρίσουν από αυτό την ώρα που προβλέπεται από το ωρολόγιο πρόγραμμα. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου   οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά με τσάντες και θα αποχωρίσουν όλοι (δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο) στις 11:30 π.μ.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:30π.μ., ενώ οι υπόλοιποι μαθητές των Δ, Ε, ΣΤ τάξεων θα προσέλθουν  στις 10:15 π.μ. Οι μαθητές που θα παρελάσουν θα φορούν τη στολή παρέλασης του σχολείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί  γονείς

Κατά την φετινή  χρονιά θα λειτουργήσει στο σχολείο δανειστική βιβλιοθήκη. Παρακαλείσθε, εάν διαθέτετε στο σπίτι βιβλία σε καλή κατάσταση που δεν σας είναι πια χρήσιμα να τα χορηγήσετε στο σχολείο προς χρήση των μαθητών μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-13

  Τετάρτη 5/6/2013: Παρουσίαση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο θεατρικού, από τους μαθητές της Β τάξης, με θέμα το περιβάλλον. Ώρα έναρξης 9:00 π.μ. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί δρώμενο στην Αγγλική, από τους μαθητές της Ε, με θέμα το περιβάλλον.

Τρίτη 11/6/2013: Παρουσίαση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, από τους μαθητές της Ε τάξης, προγράμματος με θέμα το ρατσισμό. Ώρα έναρξης 9:00 π.μ.

Τετάρτη 12/6/2013: Παρουσίαση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, από τους μαθητές της Α τάξης, προγράμματος με θέμα τη διατροφή. Ώρα έναρξης 9:00 π.μ.

Πέμπτη 13/6/2013: Πρωί: Αθλητικές εκδηλώσεις στην αυλή του σχολείου. Ώρα έναρξης 9:00 π.μ.

Απόγευμα:  Παρουσίαση στο ανοιχτό θέατρο των Ν. Μουδανιών, από τους μαθητές του σχολείου, της σχολικής γιορτής για τη λήξη του έτους. Ώρα έναρξης 20:30.

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σας  πληροφορούμε ότι από σήμερα 3-3-2013 μέχρι και τις 21-3-2013 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών στο Ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας. Για την εγγραφή του μαθητή απαιτείται η προσκόμιση κάρτας ανεργίας ή βεβαίωση εργασίας εργοδότη και για τους δυο γονείς του. Εκπρόθεσμες εγγραφές δεν θα γίνουν δεκτές. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται τις εργάσιμες ώρες από το Διευθυντή του σχολείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Μητέρα μαθητών μας πήρε πρόσφατα δίπλωμα κομμωτικής. Παρακαλούμε να τη στηρίξετε δίνοντάς της δουλειά. Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978866492

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Η ημερήσια εκδρομή του σχολείου ορίστηκε για τις 29-5-2013 με προορισμό το αρχαίο Δίον. Μετά την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο θα επισκεφθούμε για φαγητό και αθλοπαιδειές το κτήμα «Ηρακλή» λίγο έξω από την Κατερίνη. Σχετικά με το φαγητό υπάρχουν τρεις δυνατότητες.  Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής να επιλέξετε όσοι θα πάρετε μέρος μια από αυτές και να επιστρέψετε το παρόν σημείωμα συμπληρωμένο μέχρι την Παρασκευή 26-4-2013. Οι μαθητές των Α, Β τάξεων θα συνοδεύονται από γονείς και η τιμή του λεωφορείου θα διαμορφωθεί ανάλογα με τη συμμετοχή.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

1.ΜΕΝΟΥ Νο 1: Περιλαμβάνει 1 σουβλάκι, 1 μπιφτέκι, πατάτες τηγανιτές,ψωμί, αναψυκτικό ή χυμό ή νερό καθώς και μια βόλτα με την άμαξα στην τιμή των 5?.

2. ΜΕΝΟΥ Νο 2: Περιλαμβάνει 1 σάντουιτς με σουβλάκι ή με μπιφτέκι, αναψυκτικό ή χυμό ή νερό και μια βόλτα με την άμαξα στην τιμή των 3?.

3. Ο μαθητής έχει φαγητό από το σπίτι του.

Επιλέγω την????.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Αύριο Πέμπτη 21-3-2013 οι μαθητές θα έρθουν κανονικά με τσάντες στο σχολείο. Στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η σχολική γιορτή για την εθνική γιορτή στο Δημοτικό Θέατρο. Μετά τη λήξη της γιορτής οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σχολείο συντεταγμένα ,από όπου και θα αποχωρήσουν.

Την Παρασκευή 22-3-2013 οι μαθητές θα έρθουν κανονικά με τσάντες στο σχολείο και θα αποχωρήσουν στις 11:30 π.μ. Οι μαθητές της Στ τάξης θα έρθουν ντυμένοι με τη στολή παρέλασης για να μεταβούν στις 12:00 το μεσημέρι στο Ηρώο της πόλης για την κατάθεση στεφάνων.

Την Δευτέρα 25-3-2013 οι μαθητές των Δ, Ε, Στ τάξεων θα έρθουν στο σχολείο στις 9:30 π.μ. ντυμένοι με τα ρούχα της παρέλασης. Όσοι μαθητές δε διαθέτουν στολή παρέλασης, δε θα πάρουν μέρος σε αυτήν.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών σας προσκαλούν στο σχολείο την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στις 19:00 σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τους μικρούς μαθητές. Ομιλητής: κ. Σακελλάρης Σωτήρης, μαθηματικός.

Θέματα που θα συζητηθούν:

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο(E-mail)

Αγορές μέσω Internet

Facebook και νέος χρήστης

Ασφάλεια οικιακού δικτύου-Γονεϊκός έλεγχος

Σύγχρονη On-line Εκπαίδευση

Θα γίνει χρήση οθόνης προβολής και πρακτική εφαρμογή των θεμάτων.

Επειδή απευθύνεται σε μη-έμπειρους χρήστες-γονείς, θα επικεντρωθεί στις βασικές γνώσεις και προτείνεται να κρατούνται σημειώσεις

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Αύριο Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, όσοι μαθητές από τις τάξεις Β, Γ, Δ, Ε, Στ πάρουν μέρος στην εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Οι άθλοι του Ηρακλή», θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο το αργότερο στις 7:50 π.μ, επειδή τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη στις 8:00 π.μ. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σχολείο στις 13:30.

Όσοι μαθητές των παραπάνω τάξεων δεν πάρουν μέρος στην εκδρομή θα παραμείνουν στα σπίτια τους.

 

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη θερμή σας ανταπόκριση στο κάλεσμα της σχολικής μας κοινότητας για τον εφοδιασμό του κοινωνικού μας παντοπωλείου με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προορίζονται για τις οικογένειες των μαθητών  που αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα. Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι στις δύσκολες ώρες που περνά η ελληνική κοινωνία  οι γονείς των μαθητών μας   είναι  αλληλέγγυοι σε όσους μαθητές του σχολείου έχουν ανάγκη από βοήθεια. Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθειά σας η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί.

Επίσης σας ενημερώνουμε, ότι χάρη στην ευγενική προσφορά των επιχειρήσεων Fresco και Super Market Αρβανιτίδης έχουν διανεμηθεί από το σχολείο μέχρι σήμερα  περίπου 700 μερίδες γευμάτων και αντίστοιχος αριθμός δεκατιανών σε μαθητές  και στις οικογένειές τους.

Από το Σύλλογο Γονέων και τους εκπαιδευτικούς

                                                                         

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Την Τρίτη 15-1-2013 στις 5 το απόγευμα, προσκαλούνται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών οι γονείς των αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών στην πρώτη Συμβουλευτική Συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Το θέμα της συνάντησης θα έχει σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παραπάνω μαθητών στη συνεργασία τους με το σχολείο.

ΤΥΧΕΡΟΙ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

 Σας ενημερώνουμε ότι μετά από κλήρωση που έγινε στο σχολείο σήμερα 21-12-2012, ημέρα Παρασκευή , ο πρώτος λαχνός κληρώθηκε στην κυρία Κούρτογλου Αναστασία η οποία θα πάρει το γουρουνόπουλο, ενώ ο δεύτερος λαχνός κληρώθηκε στο μαθητή της Ε τάξης του σχολείου μας ο οποίος θα πάρει τα λουκάνικα.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Αύριο Πέμπτη 20-12-2012 θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου στις 9 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο της πόλη μας, στην οποία είστε όλοι προσκεκλημένοι. Οι μαθητές των Α και Β τάξεων θα προσέλθουν με τσάντες στις 8:30 στο Δημοτικό Θέατρο συνοδευόμενοι από τους γονείς τους. Μετά τη λήξη της γιορτής συνοδεία των δασκάλων τους θα μεταβούν στο σχολείο, για να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα. Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων θα προσέλθουν με τσάντες κανονικά στο σχολείο από όπου και θα μεταβούν συνοδεία των δασκάλων τους στο Δημοτικό θέατρο για να παρακολουθήσουν τη γιορτή. Μετά τη λήξη της θα επιστρέψουν στο σχολείο για να συνεχιστούν τα μαθήματα.

Την Παρασκευή 21-12-2012 τα μαθήματα του πρωινού κύκλου και του Ολοήμερου θα γίνουν κανονικά.

Εκκλησιασμός των μαθητών

 

Αγαπητοί γονείς

Στα πλαίσια της προετοιμασίας των μαθητών του σχολείου για την υποδοχή της μεγάλης γιορτής της γέννησης του Κυρίου μας, το σχολείο προγραμμάτισε να εκκλησιαστούν οι μαθητές το πρώτο δίωρο της Δευτέρας 17-12-2012. Παρακαλούνται όσοι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να μετέχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας να τα προετοιμάσουν κατάλληλα.

Ενημερωτικό σημείωμα

Το Υπουργείο Παιδείας έχει οργανώσει στο διαδίκτυο ειδική εκπαιδευτική πύλη (ΠΕΑΠ) για την εκμάθηση της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία. Μπορείτε να την επισκεφτείτε γράφοντας στη μηχανή αναζήτησης τη λέξη ΠΕΑΠ. Στην αρχική σελίδα μπορείτε να επιλέξετε το σύνδεσμο “Η γωνιά του γονιού”.Η «Γωνιά του Γονιού» διαμορφώθηκε με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή σας σχετικά με το Πρόγραμμα Εκμάθησης της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΠΕΑΠ) και με το πώς μπορείτε να υποστηρίξετε το παιδί σας στην πρώτη του επαφή με την ξένη γλώσσα, βοηθώντας το να θέσει γερές βάσεις στη μελλοντική του πορεία στη γλωσσομάθεια. Εδώ μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους τρόπους που μαθαίνουν τα παιδιά, το ρόλο που αναλαμβάνετε εσείς ως γονείς μικρών παιδιών που μαθαίνουν την ξένη γλώσσα μαζί με τη μητρική τους, καθώς και για το πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να βρείτε ευχάριστες δραστηριότητες και παιχνίδια για να δουλέψετε μαζί με το παιδί σας αλλά και ιστοσελίδες με χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε ερωτήσεις, απορίες και εμπειρίες με άλλους γονείς στο σχετικό forum γονέων. Όσο οι μικροί μαθητές έρχονται σε επαφή με την Αγγλική γλώσσα με έναν ευχάριστο τρόπο, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε και εσάς να παρακολουθείτε την εξέλιξή τους αυτή, συνεισφέροντας παράλληλα σε αυτή την εξαιρετικά δημιουργική διαδικασία.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, οι μαθητές των Γ και Δ τάξεων του σχολείου μας θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου “Ανακαλύπτοντας θεούς και ήρωες”. Η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο μας και έχει ως θέμα του τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο 16-11-2012 δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, αλλά η σχολική γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες στις 8:30 π.μ. και θα αποχωρίσουν στις 10:00 π.μ.

Προγραμματισμός μαθημάτων από 5 μέχρι και 7 Νοεμβρίου 2012

Τη Δευτέρα 5-11-2012 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.

Την Τρίτη 6-11-2012 οι μαθητές θα παρακολουθήσουν στο Δημοτικό Θέατρο των Ν. Μουδανιών την παράσταση το ” ΄Ονειρο του σκιάχτρου”.

Θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο με τσάντες, επειδή τις πρώτες ώρες τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά. Όσοι μαθητές δεν παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση, θα παραμείνουν στο σχολείο υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικού. Οι μαθητές των Α και Β τάξεων θα σχολάσουν στις 13:00.

Την Τρίτη και Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου αντίστοιχα προκυρήχθηκε απεργία των εκπαιδευτικών. Παρακαλούνται οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο αφού πρώτα δεν απεργεί ο δάσκαλος ή η δασκάλα τους.

Πρόγραμμα  εκδηλώσεων για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Πέμπτη 25-10-2012

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά με τσάντες και θα αποχωρήσουν την ώρα που προβλέπει το πρόγραμμα της κάθε τάξης.

Στις 10:30 π.μ. θα μεταβούν με τη συνοδεία των δασκάλων τους στο Δημοτικό Θέατρο για να παρακολουθήσουν τη σχολική γιορτή. Τη γιορτή μπορούν να παρακολουθήσουν και όσοι γονείς το επιθυμούν.

Παρασκευή 26-10-2012

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες την κανονική ώρα και θα αποχωρήσουν στις 11:30 π.μ.

Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Οι μαθητές των Δ, Ε, Στ τάξεων θα εκκλησιαστούν.

Ο σημαιοφόρος , οι παραστάτες και οι μαθητές που θα καταθέσουν στεφάνι, θα προσέλθουν στις 12 το μεσημέρι στο Ηρώο της πόλης για την καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών.

Κυριακή 28-10-2012

Οι μαθητές των Δ, Ε, Στ  τάξεων φορώντας τη στολή παρέλασης θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:30 π.μ. για να πάρουν μέρος στις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Αρναίας

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου του 2012, οι μαθητές των Γ και Δ τάξεων του σχολείου θα επισκεφτούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης “Ανακαλύπτω το δάσος του Χολομώντα”. 

Ενημερωτική συνάντηση γονέων του σχολείου μας με την “Πνοή”

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας “Πνοή” διοργανώνει συνάντηση ενημέρωσης των γονέων μετά από αίτημα του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 4:00μ.μ. στο χώρο του σχολείου ,για τη λειτουργία  ομάδας γονέων με θέμα την προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού. 

Λειτουργία τμήματος συμβουλευτικής γονέων

Ανακοινώνεται ότι η λειτουργία του τμήματος της συμβουλευτικής γονέων σε συνεργασία με την “Πνοή” θα ξεκινήσει στο 3ο Δημοτικό Σχολείο την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου του 2012 στις 17:00