Γ’ Τάξη

Οι μαθητές/τριες των Β’ και Γ’ τάξεων επισκέφτηκαν όλες τις τάξεις του σχολείου και τους παρουσίασαν τα τραγούδια που ετοίμασαν λόγω της ημέρας του περιβάλλοντος που ήταν την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Οι μαθητές/τριες των Β’ και Γ’ τάξεων επισκέφτηκαν το Μουσείο Αλιευτικών σκαφών και εργαλείων στα Ν. Μουδανιά.

Η συλλογή του περιλαμβάνει αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μας. Πρόκειται για εργαλεία αλιείας, όπως παραγάδια, καμάκια, αγκίστρια, εξοπλισμό καταδύσεων. Οι συλλογές του εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες δωρεές αντικειμένων, ενώ φιλοξενεί και ένα ομοίωμα της παραδοσιακής αλιευτικής βάρκας “Μπουγιαντές”.

Επίσης, υπάρχουν: μακέτες απεικόνισης τρόπων αλιείας, εργαλεία ναυσιπλοΐας, μία μοναδική συλλογή ελληνικών οστράκων με διαθέσιμες πληροφορίες για τον θαλάσσιο πλούτο, πλήρης εξοπλισμός κατάδυσης και προβολές βίντεο για τους Σφουγγαράδες της Καλύμνου και για την Αλιεία του γαύρου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Βυθού.

Οι μαθητές/τριες των Β’ και Γ’ τάξεων επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο των Ν. Μουδανιών.

Στο Λαογραφικό Μουσείο εκτίθενται οικιακά σκεύη, αγροτικά εργαλεία, φορεσιές, φωτογραφίες κ.λπ. από τη Βιθυνία της Μικράς Ασίας, το γενέθλιο τόπο των προσφύγων της περιοχής.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση αποκτώντας παράλληλα νέες γνώσεις για τον τόπο τους.

Οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης ασχολήθηκαν με τα κατοικίδια ζώα στο μάθημα της Μελέτης και στη συνέχεια σχεδίασαν τα δικά τους κατοικίδια ζώα ή αυτά που θα ήθελαν να έχουν. Οι ζωγραφιές τους μάς εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά!

Οι μαθητές της Γ’ τάξης υποδέχονται σιγά σιγά το καλοκαίρι δημιουργώντας στα τζάμια των παραθύρων όμορφες καλοκαιρινές ζωγραφιές.

Οι Γ’ και Δ’ τάξεις πραγματοποίησαν την εκδρομή τους στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ‘‘Ομήρου Ιλιάδα” από την ομάδα ‘Μικρός Βορράς‘. Mια παράσταση για νέους, εφήβους, εκπαιδευτικούς και όσους θέλουν να δουν την Ομηρική Μάχη με μια σύγχρονη, μουσική, αφηγηματική οπτική.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν ένα ξεχωριστό και ευφάνταστο γράμμα για τον Άγιο Βασίλη, μεταφέροντας τις ευχές και επιθυμίες τους.