Το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού

Τους μαθητές της Α’ Τάξης, περίμενε μια έκπληξη την τελευταία Παρασκευή της πρώτης τους χρονιάς στο Δημοτικό. Αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, ξεκίνησε το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. Τα παιδιά έβρισκαν τους φακέλους, απαντούσαν στους γρίφους, που σχετίζονταν με τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά και προσπαθούσαν να λύσουν το μυστήριο της τοποθεσίας του Θησαυρού. Οι ομάδες κατάφεραν να βρουν τον Θησαυρό, ο οποίος ήταν ένα νόστιμο παγωτάκι και το απήλαυσαν δεόντως.
Ο Κρυμμένος Θησαυρός είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη μάθηση, το παιχνίδι και την ανάπτυξη πολλών δεξιοτήτων.

Α’ Τάξη

ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης με συνοδεία των δασκάλων τους επισκέφτηκαν την παραλία Διονυσίου για να καθαρίσουν τον χώρο τιμώντας την ημέρα του περιβάλλοντος που ήταν την Κυριακή 5 Ιουνίου. Η ημέρα εξελίχθηκε σε μια όμορφη και διασκεδαστική εκδρομή.

ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ

Οι μαθητές της Α’ τάξης σκέφτηκαν και έγραψαν τους “θησαυρούς” που έχουν μέχρι τώρα στη ζωή τους. Αγαπημένα πρόσωπα, ποδοσφαιρικές ομάδες και υλικά αγαθά ήταν μερικές από τις πιο συχνές απαντήσεις που έδωσαν οι μαθητές με τα μαγικά μολύβια τους. Οι απαντήσεις παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι αυτό και αναρτήθηκαν στην τάξη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΑΡΝΑΙΑΣ

Οι μαθητές της Α’ τάξης επισκέφτηκαν με τους εκπαιδευτικούς του τμήματος το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Αρναίας. Τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα “Μέλι, τροφή βασιλισσών” γνώρισαν την παραδοσιακή και σύγχρονη μελισσοκομία και τον κόσμο των μελισσών. Η ξενάγηση άρχισε με την αφήγηση ενός παραμυθιού από τους ειδικούς του προγράμματος και συνεχίστηκε με την εικαστική έκφραση των μαθητών, σχετικά με όσα άκουσαν στην ιστορία.

Έπειτα, είδαν με μεγεθυντικό φακό τα είδη των μελισσών και δοκίμασαν διάφορες ποικιλίες μελιού. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση από ειδικούς για τη διαδικασία συλλογής, επεξεργασίας και συσκευασίας μελιού και τη βιωματική μελισσοκομία.

ΚΑΛΑΝΤΑ ΛΑΖΑΡΟΥ

Οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας μεταφέρθηκαν στο κέντρο των Ν. Μουδανιών με τη συνοδεία των δασκάλων τους προκειμένου να τιμήσουν το έθιμο και να ψάλλουν τα κάλαντα του Λαζάρου.

Στη συνέχεια, έψαλαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας, κύριο Καρρά, στο χώρο του Δημαρχείου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

Οι Α’ και Β’ τάξεις πραγματοποίησαν την εκδρομή τους στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο ”Αμαλία” και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ”Ο ραφτάκος των λέξεων” από την ομάδα ”Μικρός Βορράς”.

Ο αγαπημένος Ράφτης στήνει το ραφείο του και περιμένει μικρούς και μεγάλους για να φτιάξει τα πιο όμορφα και μοναδικά ρούχα με… λέξεις!

Οι ηθοποιοί γίνονται ένα με τα παιδιά. Συστήνουν μουσικά όργανα, μαγεύουν με την αφήγησή τους και μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι χαρίζουν στους μικρούς θεατές μία παράσταση εμπειρία.

Φρέσκο, τρυφερό, συγκινητικό… ένα έργο που κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στην ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. Για την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με μεράκι και αγάπη.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Τους μαθητές της Α’ τάξης περίμενε μια μικρή έκπληξη. Οι δάσκαλοι της τάξης, Σοφία Καραγιαννίδου και Μπουτζίκος Άγγελος, δώρισαν στους μαθητές τους τις χειροποίητες αυτές χιονόμπαλες χαρίζοντάς τους πολλές ευχές και χαμόγελα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας μπήκαν στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων δημιουργώντας χριστουγεννιάτικες κατασκευές και μαζί με τους μαθητές της Α’ τάξης είπαν τα κάλαντα γύρω από το δέντρο του σχολείου μας.

Επίσης, οι μαθητές της Β’ τάξης έπαιξαν θέατρο σκιών με χριστουγεννιάτικο έργο και φιγούρες του Καραγκιόζη και της παρέας του.

HALLOWEEN

Οι μαθητές της Α’ τάξης γιόρτασαν το Halloween στο μάθημα των Αγγλικών με την κυρία Βίκυ.