Η ώρα είναι:
Ημερολόγιο
Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Καιρός
19 Οκτωβρίου 2021, 17:06
Κυρίως ηλιοφάνεια
ΒΒΔ
Κυρίως ηλιοφάνεια
18°C
5 m/s
πραγματική αίσθηση: 16°C
υγρασία: 62%
ταχύτητα ανέμου: 5 m/s ΒΒΔ
Υπεριώδης ακτινοβολία (UV): 1
ανατολή: 07:42
ηλιοβασίλεμα: 18:41
 

Archive for Σεπτέμβριος, 2021

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2021-2022

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 10:30 π.μ πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές/τριες του σχολείου καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πρόληψη και εξάπλωση του κορωνοιού, προσήλθαν στην αυλή του σχολείου όπου και έγινε ο αγιασμός.

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού- Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας προέβη στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων με κοινό σύνθημα << Το Σχολείο σε κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά>>.

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων , καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού.

Αναλυτικότερα, τηρώντας πάντα τα μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοιού, οι μαθητές/τριες του σχολείου, αφού χωρίστηκαν ανά τάξεις : Β-Γ τάξη, Α τάξη, Δ τάξη, Ε-ΣΤ τάξη και σε διαφορετικές ώρες μαθημάτων, συμμετείχαν σε δρομικά παιχνίδια ταχύτητας καθώς και σε αγώνες ταχύτητας.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Αξιότιμοι γονείς,

 Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services).

Η δημιουργία λογαριασμού για τους μαθητές μπορεί να  γίνει είτε από τον γονέα/κηδεμόνα είτε από το σχολείο (με την σύμφωνη γνώμη του γονέα/κηδεμόνα).

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

  • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
  • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
  • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.  Στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, Α Γυμνασίου και Α Λυκείου το σχολείο μπορεί να φροντίσει για την γνωστοποίηση του Αριθμού Μητρώου των αντίστοιχων μαθητών. Για μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ο αριθμός αυτός αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των μαθητών του προηγούμενου έτους.
  • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης e–mail του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί e–mail με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

                                                                                                Με εκτίμηση

                                                                                Ο Διευθυντής του σχολείου

                                                                                Παπαβασιλείου Εμμανουήλ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Aγαπητοί γονείς,

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 4187 Β΄- 10/9/2021, οι μαθητές πρέπει να φοράνε υποχρεωτικά μάσκα στο χώρο του σχολείου: «Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων.

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης».

Καλό θα ήταν λοιπόν οι μαθητές να έχουν καθημερινά 3-4 μάσκες στην τσάντα τους, γιατί λερώνονται, κόβονται τα λαστιχάκια κτλ.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ίδιο ΦΕΚ, οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή υποχρεωτικά με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self-test το οποίο έχει διενεργηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Συγκεκριμένα το ΦΕΚ ορίζει τα εξής:

«Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα».

«Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς/ κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών».

«Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα. Εάν ο/η μαθητής/ τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας».

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας! Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

                                                            Με εκτίμηση

                                                            Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, 2021

Αγαπητοί Γονείς,

Η φετινή σχολική χρονιά, που ξεκινάει τη Δευτέρα 13/9/2021, έχει τις δυσκολίες που όλοι γνωρίζουμε και τις οποίες πιστεύω, με καλή θέληση, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε.

Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να φοράνε τις μάσκες τους και να έχουν μαζί τους την δήλωση αρνητικού selftest. Τα test θα γίνονται από εσάς στο σπίτι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και θα ελέγχονται από τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Κατ΄εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση για τον αγιασμό . Για τους μαθητές διατίθενται δωρεάν 6 αυτοδιαγνωστικά self-test από τα φαρμακεία, έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

 Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9.30. Στη συνέχεια θα περάσουν στις αίθουσες για να γνωρίσουν τους/τις δασκάλους/ες τους και να παραλάβουν τα βιβλία τους. Θα πρέπει να έχουν μαζί τις τσάντες τους.

Μέσα στο προαύλιο του σχολείου θα μπουν μόνο οι μαθητές. Οι γονείς θα παραμείνουν έξω από το σχολείου εκτός από έναν γονέα της Α΄ Τάξης που θα συνοδεύει το παιδί του, θα φοράει υποχρεωτικά τη μάσκα του και θα βρίσκεται σε προκαθορισμένο χώρο.

Οι μαθητές θα αναχωρήσουν από το σχολείο περίπου στις 11:00, αφού τελεστεί ο Αγιασμός.

Από την Τρίτη θα εφαρμοστεί κανονικά το πρόγραμμα 8:15-13:15.Κανονικά θα λειτουργήσει το ολοήμερο 13:15-16:00.

Οι γονείς θα παραδίδουν και θα παραλαμβάνουν καθημερινά τα παιδιά τους στην είσοδο του σχολείου.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στα οποία αναφέρονται λεπτομερώς όλες οι οδηγίες για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, θα αναρτηθούν στη ιστοσελίδα μας μόλις μας αποσταλούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

         

                                                                         
Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Παπαβασιλείου Εμμανουήλ