ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου οι τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν δράσεις κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Σε όλους τους μαθητές προβλήθηκε το animation της Ειρήνης, του χαρακτήρα που λειτουργεί σαν μέντορας στο σχέδιο δράσης
“ΠΡΟΘΕΣΥ ΜΟΥ: Η ΕΙΡΗΝΗ” .

https://app.animaker.com/animo/Gg7xjXG5YGfPgA0P

Στη συνέχεια οι μαθητές των Β1 και Γ τάξεων χρησιμοποίησαν τη Βαλίτσα της Ειρήνης.Μέσα στη βαλίτσα υπήρχαν βιβλία με περιεχόμενο κατά της βίας και του ρατσισμού και υπέρ της διαφορετικότητας, το βάζο των ευχών όπου οι μαθητές έβαλαν τις ευχές τους για το μέλον του κόσμου και τα περιστέρια της ειρήνης πάνω στα οποία οι μαθητές έγραψαν φράσεις σχετικές με την ειρήνη και αντίθετες στη βία.Επίσης οι μαθητές του Β1 τμήματος δημιούργησαν τον τροχό διαχείρισης του θυμού καθώς επίσης αφίσες με μηνύματα κατά της βίας.

Επίσης οι μαθητές της ΣΤ ‘ τάξης δημιούργησαν αφίσα κατά του σχολικού εκφοβισμού και παρακολούθησνα ταινίες σχετικές με το θέμα.